Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Odložením uniformy do skříňky policejní práce nekončí

ČESKOLIPSKO - Muže za volantem se zákazem řízení odhalil ve svém volnu pprap. Michal Návesník z Oddělení hlídkové služby Česká Lípa. 

V neděli 2. května kolem 18hodiny si v době svého volna během jízdy všiml policista pprap.Michal Návesník před obcí Kravaře projíždějícího vozidla tovární značky Subaru Legacy, ve kterém poznal dle osobní a místní znalosti řidiče, který má vysloveným platný zákaz řízení.

Bez dlouhého přemýšlení se rozjel za ním a prostřednictvím svého kamaráda pprap. Michal Návesníkpprap. Michal Návesníkna místě spolujezdce se spojil s operačním důstojníkem a o dané situaci ho informoval. Zanedlouho řidič vozidla Subaru zastavil. Pprap. Michal Návesník  přistoupil k vozidlu ze strany řidiče, oslovenému muži služebním průkazem prokázal svou příslušnost k Policii České republiky a vyzval jej, aby vypnul motor a zajistil vozidlo proti pohybu a následoval ho do bezpečného prostoru za vozidlo mimo komunikaci.  Následně mu sdělil, že je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Též jej vyzval k vyčkání na uniformované kolegy. Ti již byli na místo vysláni operačním důstojníkem.

Kontrolou v dostupných evidencích policisté pouze již potvrdili platný zákaz řízení do října roku 2025 vydaný rozhodnutím Městského úřadu Česká Lípa. Policisté muže také vyzvali k podrobení se dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. Test na přítomnost omamné a psychotropní látky ale detekoval u muže látku THC.

Ještě téhož dne si 39letý muže na Obvodním oddělení Žandov převzal Záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

4. května 2024
por. Bc. Klára Jeníčková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje 

Odkazy do noveho okna

policista OHS Česká Lípa

policista OHS Česká Lípa 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem