Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Odmítl test na drogy

ZNOJEMSKO: Na místě přišel o řidičský průkaz. 

     V úterý jsme při silničních kontrolách zjistili pět desítek porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích:

- dvacet účastníků silničního provozu nerespektovalo dopravní značení (Z toho např. sedm chodců přecházelo přechod pro chodce v době kdy svítila na semaforu červená. Za jejich spěch a závažný přestupek v dopravě pak zaplatili pět set korun.)
- osm vozidel mělo různé závady (Tři z nich dokonce neplatnou technickou kontrolu.)
- pět řidičů nebylo připoutaných bezpečnostním pásem
- u čtyř aut jsme naměřili v obci výrazně vyšší rychlost než je zákonem dovolena (Dva jeli o více než dvacet kilometrů v hodině víc.)
- tři řidiči nepředložili potřebné doklady a dva telefonovali za jízdy.

     Ve dvě hodiny odpoledne jsme v obci Lechovice zastavili osobní auto Peugeot 406 s rakouskou registrační značkou. Pětapadesátiletý šofér měl v krvi 0,44 promile alkoholu. Řidičský průkaz jsme mu zadrželi a zakázali další jízdu.

     O půl třetí odpoledne ve Znojmě na Mariánském náměstí vyšlo najevo, že jedenatřicetiletý muž z Brna za volantem nákladního auta má od prosince loňského roku blokován řidičský průkaz a nesmí tedy řídit.

     Po půl deváté večerní v obci Kravsko jsme u jednoho řidiče zjistili najednou hned tři nedostatky. Dvacetiletý muž ze Znojemska usedl za volant osobního vozu Ford Escort s neplatnou technickou kontrolou, sám neměl připevněný bezpečnostní pás a navíc u sebe neměl všechny potřebné doklady.

   O půl desáté večer v obci Pavlice uvízl v naší síti pětadvacetiletý muž z Třebíčska, který řídil osobní auto Opel Astra. Dechová zkouška na zjištění požití alkoholu před jízdou byla negativní. Policisté jej však na základě chování vyzvali k testu na přítomnost návykových látek v těle. To však odmítl. Řádně ho poučili o následcích odmítnutí povinnosti podrobit se vyšetření a ihned mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. 

     O půl třetí odpoledne v obci Bojanovice jsme přistihli řidiče osobního vozu Škoda 120L. Jednalo se o třiapadesátiletého muže ze Znojemska, který má Okresním soudem Znojmo od července 2009 zakázáno řízení motorových vozidel na dva roky. Nyní je důvodně podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání za což mu hrozí až tři roky vězení,  

Zpracovala: por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

vytisknout  e-mailem