Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Odnesl i nabídku z minibaru

BRNO: Víkendová návštěva dostala pro několik turistů přičiněním zlodějů hořkou pachuť. 

Víkendová návštěva Brna dostala pro několik turistů hodně hořkou pachuť. Navíc se jim neplánovaně prodražila. Postávání a popíjení zlatavého moku ve vyhlášeném baru v centru Brna jistě příjemně bavilo čtyřiapadesátiletého cizince. Ten ale při bohatýrské zábavě neuhlídal speciální čip sloužící ke vstupu do hotelového pokoje. Kartu získal zatím neznámý pachatel, který jednal velmi rychle. Pohodlně se vloudil do hotelu a následně i do pokoje. Tam sebral značkový notebook a finanční hotovost. Cizinci, který na ztrátu přišel až po ránu, tak večerní útrata vzrostla o nejméně dvacet tisíc korun.
Velmi podobný scénář se pravděpodobně odehrál na jiném místě v centru města. Hotelový host po návratu z prohlídky turistických zajímavostí zjistil, že mu na pokoji chybí notebook a osobní věci. Šikovný zloděj, který se do pokoje dostal, aniž by cokoliv viditelně poškodil, sebral i kompletní zásoby z pokojového minibaru. Škoda je asi dvacet tisíc korun.
Peněženka se zajímavou finanční hotovostí zmizela z pokoje v hotelu poblíž Brněnské přehrady. Zloděj využil nepřítomnosti hostů, kteří se vypravili za turistickými zajímavostmi moravské metropole a jejího okolí. Škoda je skoro čtyřicet tisíc korun.

Bohumil Malášek, 3. června 2024

vytisknout  e-mailem