Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Odnesl si na padesát skleněných váz a džbánů

ČESKOLIPSKO - Během února a března odcizil neznámý pachatel z přístřešku u rodinného domu v Novém Boru sklářské výroby za více jak 16 tisíc korun. 

Policisté z obvodního oddělení v Novém Boru pátrají v těchto dnech po neznámém pachateli, který v době od začátku února letošního roku do 10. března odcizil z přístřešku u rodinného romu v Novém Boru sklářské výrobky v hodnotě za více jak 16 tisíc korun. Zloděj přestříhal pletivový plot u zahrady rodinného domu v ulici U Slévárny a vnikl dovnitř. Následně měl již volný pohyb po celé zahradě. Z přístřešku u garáže odcizil na padesát kusů sklářských výrobků, kdy se jednalo zejména o skleněné vázy černé barvy zlacené s vysokým smaltem tzv. srdcovky a džbány ze zeleného skla rovněž zlacené s vysokým smaltem. Kromě toho si pachatel odnesl přepravky a pokusil se odcizit krabici se skleničkami určenými  na malířské zlato a štětce a obaly od malířského zlata. Tyto věci však zanechal za plotem u sousední zahrady.

Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody a nejen po pachateli, ale i po odcizených věcech nyní pátrají. V případě, že se jim podaří případ objasnit, může případný pachatel strávit až tři roky za mřížemi.
 

15.4.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem