Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Odpoledne s deváťáky

Spolupráce při realizaci školních projektů je častou formou primární prevence ve školských zařízeních. 

          Žáci posledního ročníku ZŠ U svatého Štěpána v Praze 2 dostali v rámci školního projektu s pracovním názvem „Můj stát“ zadání, zabývat se problémy naší současné společnosti a navrhovat jejich řešení. Při práci na projektu, žáci naráželi na problémy lidí bez domova, kriminalitu, drogy a také projevy rasismu, neonacismu a xenofobie.
          Pro bližší objasnění těchto aktuálních a složitých témat si na odpoledne 9. března pozvali na besedu policistu z Preventivně informačního oddělení Krajského ředitelství policie hl.m.Prahy. Na prevenci je v této škole kladen velký důraz, o tom svědčí fakt, že policista se v letošním školním roce již s žáky setkal při přednáškách na téma „prevence kriminality a protidrogová prevence“ a v červnu žáky ještě čeká přednáška na téma „trestní odpovědnost a trestná činnost dětí a mládeže“.
          Při samotné besedě se žáci aktivně zajímali o problematiku extremistických projevů v naší společnosti a především ochranu občanů před těmito projevy. Dotazy byly směřovány také na jednotlivá paragrafová znění trestního zákoníku, která se na tuto problematiku vztahují. Tato spolupráce je přínosem pro obě strany.

vytisknout  e-mailem