Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odražená střela zasáhla myslivce

LOUNY - S poraněním břicha byl převezen do nemocnice... 

Lounští policisté šetří nešťastnou událost, ke které došlo v pátek odpoledne při myslivecké akci v Líšťanech. Jistý myslivec vystřelil z legálně držené zbraně (opakovací kulovnice) na lišku, která vyběhla z kraje neposekané kukuřice. Výstřel však lišku minul a pravděpodobně odražená střela zasáhla do oblasti břicha dalšího z myslivců, jež stál u kraje kukuřičného pole, vpravo od směru výstřelu - ve vzdálenosti asi 100 metrů. Poškozený (37letý muž)utrpěl poranění, které si vyžádalo lékařské ošetření a následnou hospitalizaci v ústecké nemocnici. Jeho stav je stabilizovaný. Ani u jednoho z uvedených myslivců nezjistili policisté požití alkoholu. Všechny okolnosti, jakož i příčina a způsob této nešťastné události jsou předmětem dalšího šetření kriminální policie.

Kluci zapálili stoh

Dlouhou chvíli si zřejmě krátili dva chlapci do 15 let z Mostecka a z Lounska, kteří v katastru obce Líšťany zapálili stoh pšeničné slámy. K události došlo v sobotu odpoledne, kdy se hoši nacházeli na poli a údajně nalezeným zapalovačem nechtěně podpálili stoh. Dle jejich výpovědi se nejednalo o úmyslné zapálení, chlapci se k činu doznali. Požár lokalizoval Hasičský záchranný sbor Louny a dobrovolní hasiči z Líšťan. Část stohu shořela, škoda bude vyčíslena dodatečně. 

Z dodávky zmizely peníze

Zaparkovaná dodávka zn. Iveco Daily přilákala v sobotu odpoledne před lounským Kauflanden dosud nezjištěného zloděje. Ten u vozidla vypáčil zámek levých i pravých předních dveří, vnikl dovnitř a odtud odcizil peněženku s doklady a finanční hotovostí. Během dvaceti minut tak poškozený přišel o cca 60 tisíc Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Krádež v chatce je trestným činem

Případ krádeže věcí ze zahradní chatky v Čeradické ulici v Žatci ze začátku září tohoto roku šetřili tamní policisté. Jednalo se o scénář, kdy zloděj využije momentu zaneprázdněnosti zahrádkáře na svém pozemku a v nestřeženém okamžiku vnikne do obydlí. Těchto skutků šetřili žatečtí policisté v letošní sezóně několik. V tomto případě si zloděj přisvojil z volně odložené tašky různé doklady a dokumenty , finanční hotovost a mobilní telefon. Poškozenému tím způsobil škodu přesahující tisíc korun. Nejprve byla tato věc šetřena jako přestupek, ale následně překvalifikována na trestný čin porušování domovní svobody.  Po pachateli policie pátrá.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 11. října 2010    

 

vytisknout  e-mailem