Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odtrhl a sešlapal

DĚČÍN - Pro pilu po žebříku; Podnapilý a bez oprávnění 

Podezření z přečinu krádeže sdělili včera ve zkráceném přípravném řízení policisté z obvodního oddělení ve Varnsdorfu šestadvacetiletému muži. Ten onehdy neodolal měděnému okapovému svodu na budově římskokatolické budovy a sebral čtyři metry v hodnotě necelých pět tisíc korun. Pak jej sešlapal a chtěl odevzdat do sběrny. Nic při tom nedbal a to, že v posledních třech letech byl za obdobný čin pravomocně odsouzen. Nyní mu hrozí až tříletá pobyt za mřížemi.
 
 
Pro pilu po žebříku
 
V sousedním Rumburku na služebně se nadělovalo podezření také, tentokráte pro trestný čin porušování domovní svobody. Vyslechl si jej sedmatřicetiletý muž z okolí, který v Jiříkově vnikl na soukromý pozemek a z parapetu v prvním patře odcizil pomocí žebříku motorovou pilu v hodnotě zhruba čtyř tisíc korun. Před policisty se ale dlouho neschovával. Za svůj husarský kousek čelí hrozbě trestu až dvouletým odnětím svobody.
 
 
Podnapilý a bez oprávnění
 
O ztrátu řidičského oprávnění se třiatřicetiletý muž z Děčína, když ne zcela střízliv nedávno usedal za volant, bát nemusel. Žádný totiž neměl. Čeho se ale plným právem obávat mohl, bylo to, že jej zastaví ke kontrole policisté a sdělí mu podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky. A to se na Teplické ulici také stalo. Výsledek odborného vyšetření hovoří o více než jedné a půl promile a trestní zákoník zase o trestu odnětím svobody v trvání až jednoho roku.
 
 
 
 
19. července 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem