Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Odvážní kolemjdoucí chytli zloděje

RYCHNOVSKO - Basu piv a doutníky si lapkové neužili. 

Ze svého lupu se dlouho neradovali dva mladíci. S nakradenými věcmi nestihli utéct - zastavili je všímaví, odvážní kolemjdoucí. Zloději skončili na policejní služebně.

Po půlnoci z neděle na pondělí se v Deštném v Orlických horách vracela čtveřice místních občanů po návštěvě restaurace zpět domů. Cestou k centru zaslechli zvuk tříštícího se skla, kterému zprvu nevěnovali přílišnou pozornost. Když ale došli téměř ke kostelu, všimli si, že v jedné z prodejen v boční ulici je rozbité okno. Navíc zahlédli postavu, utíkající pryč. V budově navíc spatřili další postavu. Obklíčili tedy objekt a když chtěl nezvaný host z prodejny utéct, chytili ho a čekali na příjezd policistů, které mezitím telefonicky kontaktovali. 
Při čekání na muže zákona odvážná čtveřice uslyšela zvuky i z vedlejší ulice. Jeden z mužu vyběhnul tím směrem a po kratší honičce přivedl druhého z kompliců. Oba pak předali policejní hlídce. 
Jednadvacetiletí mladící z prodejny ukradli kasu s finančním obnosem. Do batohu si přibalili cukrovinky a doutníky a k oknu si připravili i basu piv. Nic z toho ale nestačili užít díky odvážné čtveřici, která je na místě zadržela. Za jejich statečnost a pomoc jim patří velký dík !

Oba mladíci jsou podezřelí z přečinů krádeže a poškození cizí věci. Majiteli způsobili škodu za téměř 20.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
7. října 2013
 

vytisknout  e-mailem