Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Odvrácená tvář rozkoše

NÁCHODSKO/JIČÍNSKO – Policisté tentokrát v roli poradců. 

Nespokojený muž v erotickém salónu.

Poměrně neobvyklou událost řešili náchodští policisté ve středu 6.4.2023 v jednu hodinu ráno, když nespokojený klient erotického salónu zavolal hlídku, aby mu pomohla s jeho problémem. Oznamovatel nahlásil, že navštívil erotický salón, kde mu měla být poskytnuta masáž, se kterou však nebyl spokojen a chtěl kompenzaci. Navíc mu přišly služby hodně předražené a nedostal na ně žádnou stvrzenku. Policisté s mužem vše probrali a ten se nakonec rozhodl, že dál nechce nic řešit ani oznamovat. Další zajímavý případ řešili hořičtí kolegové.

por. Mgr. Lucie Konečná

Pozor, abyste se nestali hlavním hrdinou filmu pro dospělé.

Koncem ledna před půlnocí dorazil na obvodní oddělení v Hořicích dvacetiletý mladík zkonzultovat, co se mu právě přihodilo. Měl se připít, připojit se přes mobilní telefon na chatovací erotickou linku a uspokojovat se s náhodně vybranou osobou. Zanedlouho mu však přišla fotografie zachycující jeho chvilku rozkoše. Odesílatel po něm požadoval finanční úplatek ve výši 10.000,- korun za nezveřejnění fotografie matce. Mladík se zalekl a urychleně si účet na stránkách zablokoval. Od té doby ho už nikdo nekontaktoval a ani jeho matce žádná fotografie zachycující intimní chvíli syna nepřišla. Přes policii věc řešit nechtěl, pouze se přišel poradit, jak se případným útokům bránit.

  • Doporučení Policie ČR: Tento konkrétní případ poukazuje na nebezpečí sdílení intimního života ve virtuálním světě. Je potřeba počítat s tím, že nevíte, kdo je na druhé straně obrazovky, ani co při tomto způsobu komunikace dotyčný se záznamem nebo obrazovým materiálem udělá, a zda ho v budoucnu nezneužije.

por. Ing. Eliška Pospíšilová

7.4.2023, 11:00

vytisknout  e-mailem