Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Oheň zničil další dům ...

DĚČÍN - Zahořela správní budova děčínského nádraží 

Plameny pozřely půdu
 
DĚČÍN - Zahořela opuštěná budova vlakového nádraží. Včera desátého prosince krátce po půl čtvrté odpoledne zasahovali děčínští hasiči za asistence děčínských policistů v ulici 17. Listopadu. Ve správní budově se nacházeli tři osoby bez domova, kteří byli evakuování bez zranění. Příčinu požáru určí během probíhajícího vyšetřování odborníci z řad hasičských techniků. Na místě přítomná zástupkyně českých drah vyčíslila škodu na předběžných sto padesát tisíc korun českých. Případ je evidován policisty z děčínského železničního oddělení.  
 
Chtěli ji zpeněžit
 
KRÁSNÁ LÍPA - Předposlední listopadový den byl jako stvoření pro krádež vany. K té došlo na Kostelním Vrchu v Krásné Lípě rukama partičky tří vykutálených nenechavců. Trojice pachatelů  vklouzla na pozemek zahradní chatky v zahrádkářské kolonii, odkud odnesli volně odloženou železnou vanu. Majitel ji ohodnotil na pět set korun českých. Policisté pro změnu ohodnotili jednání pachatelů. Dva výtečníci byli předáni k dořešení na místní městský úřad, jelikož se dopustili majetkového přestupku. Třetí, devatenáctiletý mladík bude řešen před soudem ve zkráceném přípravném řízení pro přečin krádeže.
 
Rušil noční klid
 
VARSNDORF - Hlídka varnsdorfských strážníků byla v neděli devátého prosince za časných ranních hodin povolána k narušování veřejného pořádku, ke kterému mělo docházet na ulici Mozartova. Na místě události se nacházelo několik výtržníků kopajících do oplocení domů, proto byli vyzvání přítomnými strážci zákona k prokázání totožnosti. Jeden z nich odmítl, navíc projevoval značnou nespokojenost s jednáním protistrany, a tak byl v zápětí převezen na místní policejní oddělení. Místní policisté ho nejen ztotožnili, ale i zadrželi pro jeho opilost. Neposlušný návštěvník policejní cely byl propuštěn na svobodu v půl jedenácté ráno. Navíc bude řešen místními úřady pro překročení přestupkového zákona.
 
Nespěte ve vlaku !
 
DĚČÍN - Cestující jedoucí vlakem Metropol z železniční stanice Břeclav do stanice Děčín přišel během svého pondělního cestování o své věci. Když v pondělí desátého prosince 2012 vystoupil na hlavním nádraží, zamířil na zdejší policejní oddělení, kde svou ztrátu svěřeného notebooku společně s dalšími věcmi oznámil. Odcizené věci patřících do majetku Městského divadla Děčín. To škodu vyčíslilo na osmadvacet tisíc korun. Po pachateli krádeže pátrají děčínští policisté z železničního oddělení policie.
 
 
Děčín, 11. prosince 2012
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 207, 724 156 293
E-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem