Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ohlédnutí se za „Zebrou, která se za tebe nerozhlédne“

Tábor – Preventivní akce na přechodech i ve školách. (Hlasová schránka 974 238 116) 

V průběhu celého uplynulého týdne se policisté více než obvykle zaměřili na bezpečnost chodců. Začátek nového školního roku znamenal nejen pro děti, ale i pro dospělé, potažmo řidiče, velkou změnu. Policisté proto již od minulého víkendu zaměřili své aktivity na zvýšený dohled nad BESIPem, a to nejen na přechodech pro chodce. Současně zavítali i do škol, zejména za dětmi na prvním vzdělávacím stupni.
Žádné z nejvíce rizikových míst u základních i středních škol na Táborsku nezůstalo bez kontroly či dohledu policistů obvodních oddělení, dopravního inspektorátu či strážníků městské policie. Nejvíce preventivních aktivit pak policisté soustředili k základní škole v Táboře – Čekanicích, kde se změnou dopravního značení předpokládá zvýšení hustoty silničního provozu, včetně umožnění vjezdu nákladních vozidel nad 2,5 tuny. Policisté proto od prvého dne nového školního roku situaci pozorně monitorovali a vedle zvýšeného dohledu na přechodu v blízkosti školy připravili pro žáky poučnou besedu o jejich bezpečnosti při cestě do školy. Stejně tak navštívili i další školy na Táborsku, kdy žáci od policistů, vedle poučení a rad, dostali zápisníčky s logem akce „Zebra se za tebe nerozhlédne“ a dále pak reflexní vesty, pásky, odrazky, klíčenky či přívěsky, věnované na akci Besipem a Zdravotní pojišťovnou MV.
Touto akcí však dohled nad přechody u škol samozřejmě nekončí. Na nejvíce zatížených, a tudíž nebezpečných místech, zajistí policisté dle svých možností dohled po dobu celého školního roku.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
6. září 2013 
 
 
Odkazy do noveho okna

Zebra 01

Zebra 01 

Detailní náhled

Zebra 02

Zebra 02 

Detailní náhled

Zebra 03

Zebra 03 

Detailní náhled

Zebra 04

Zebra 04 

Detailní náhled

Zebra 05

Zebra 05 

Detailní náhled

Zebra 06

Zebra 06 

Detailní náhled

Zebra 07

Zebra 07 

Detailní náhled

Zebra 08

Zebra 08 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem