Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ohlédnutí za měsícem červen

V červnovém měsíci proběhla řada bezpečnostních akcí zaměřená na pachatele různých trestných činů. 

Skupina kriminální policie a vyšetřování, spolu s pořádkovými policisty a také Městskou policií prováděli kontroly nad dodržováním zákonů v pražských ulicích v teritoriu Obvodního ředitelství Prahy III. Součástí těchto akcí bylo zároveň předat nejzákladnější rady a informace od preventivních pracovníků do řad našich poctivých spoluobčanů. V průběhu dní i nocí občané obdrželi z rukou policistů poutavé brožury s informací o tom, jak si řádně zabezpečit své vozidlo proti nechtěným návštěvníkům. Nemalá pozornost byla věnována také věcem, které řidiči a spolujezdci zanechávají ve vozidle po jeho opuštění. Toto cenné připomenutí, při parkování v ulicích Prahy přivítal každý řidič. Milou odměnou pro policisty bylo poděkování od majitelů vozidel.

Pražští kriminalisté při těchto rozsáhlých akcích provedli kontrolu u 22 heren a barů převážně v oblasti Žižkova, Jarova, Karlína a Libně. Dále se zaměřili v pěti případech na ubytovny v okolí Vysočan a Libně a celkem zkontrolovali 8 bazarů. Při těchto kontrolách zadrželi 13 osob v celostátním pátrání. Pozornosti policistů neunikli ani pachatelé zaměřeni na vloupání do bytů, restaurací a kanceláří. Kriminalistům z Obvodního ředitelství Prahy III se podařilo v několika případech objasnit vloupání právě do těchto míst.

Střeženy byly i chatové oblasti, a to převážně v okolí Chaber. Počíháno měla policie také na nenechavce našich kapes. Tyto kontroly probíhaly hlavně v městské hromadné dopravě. V místech Jarova, Žižkova, Karlína a Kyjí, kde dochází k častým nechtěným návštěvám do našich motorových miláčků, sledovala policie každý podezřelý pohyb.

V souvislosti s pátráním po pachatelích trestné činnosti policisté zkontrolovali téměř 800 osob. Během akcí byla prokázána trestná činnost deseti pachatelům, a to pro podvody a nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek a jedů.

Ani v prázdninovém období nebudou policisté zahálet. Obdobné akce jsou připraveny i na tyto příjemné měsíce.

nprap. Bibiana Fuchsová

Odkazy do noveho okna

DBA kontrola řidiče

DBA kontrola řidiče 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem