Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za uplynulým víkendem

TRUTNOVSKO - Krádeže a alkohol za volantem 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 4. 3. 2013 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o pětadvaceti nově spáchaných přečinech, které policejní hlídky zadokumentovaly a k těmto provedly prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení v případech podezření ze spáchání přečinů poškození cizí věci, zanedbání povinné výživy, ohrožení pod vlivem návykové látky, porušování domovní svobody, ublížení na zdraví a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali pětačtyřicet přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
Úpičtí policisté v neděli 3. 3. 2013 vyhlásili celostátní pátrání po odcizené zadní registrační značce 2Z6 5874. Uvedený plech měl odcizit dosud neznámý zloděj ze zaparkovaného osobního motorového vozidla Škoda, které stálo na volně přístupné lesní cestě mezi Červeným Kostelcem a Rtyní v Podkrkonoší. Majitel automobilu vyčíslil škodu na 200 korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až do výše 15 tisíc korun. Policie České republiky po odcizené registrační značce intenzivně pátrá.
 
Trutnovští policisté v neděli ráno 3. 3. 2013 vyjížděli do obce Jívka – Vernéřovice, kde dosud neznámý vandal poškodil výlohu jedné z místních prodejen. Policejní hlídka na místě provedeným šetřením zjistila, že vandal v průběhu noci ze soboty na neděli u obchodu se smíšeným zbožím rozbil skleněnou výplň výlohy. Poškozený vyčíslil škodu na 10 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí pachateli až jeden rok trestu odnětí svobody.
 
V sobotu odpoledne 2. 3. 2013 vyjížděla trutnovská policejní hlídka do ulice Procházkova, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jednoho z místních školských zařízení. Místní muži zákona ohledáním místa činu a následně provedeným šetřením zjistili, že nenechavec ze školy odnesl digitální fotoaparát, pokladnu s uloženou finanční hotovostí a jiné cennosti. Zástupce poškozeného školského zařízení vyčíslil škodu na částku převyšující 13 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Po odcizených věcech a nezvaném hostu místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování intenzivně pátrají.
 
Žacléřští policisté v sobotu 2. 3. 2013 zaprotokolovali případ krádeže batohu z řádně nezajištěného osobního motorového vozidla. K uvedenému protiprávnímu jednání došlo v Bernarticích před jedním z místních domů. Poškozený policistům sdělil, že se v batohu nacházel notebook značky HP včetně příslušenství. Oběť krádeže vyčíslila škodu na necelých 10 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.
 
V sobotu ráno 2. 3. 2013 došlo krátce po sedmé hodině ve Vrchlabí na Nádražní ulici k dopravní nehodě, při které došlo na místním kruhovém objezdu ke srážce osobního motorového vozidla značky FORD s autobusem. Přivolaní dopravní policisté na místě nehody šetřením a následně provedeným ohledáním zjistili, že čtyřicetiletý řidič osobního automobilu s největší pravděpodobností nezvládl jízdu a narazil do právě projíždějícího vozidla hromadné přepravy osob. Po zaprotokolování celé události vyzvali policisté oba aktéry nehody k provedení dechové zkoušky na zjištění alkoholu. U řidiče Fordu přístroj prokázal 2,31 promile. Dechová zkouška u řidiče autobusu byla negativní. Opilý řidič přišel na místě o svůj řidičský průkaz a navíc je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu může soud uložit trest odnětí svobody až na tři roky. Škoda, která při uvedené nehodě na vozidlech vznikla, byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 8 pěších policejních hlídek. 
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 97 telefonátů, 42 z nich bylo využito a zbývajících 55 nesouviselo s prací PČR. 
por. Bc. Udo Ertner
4. 3. 2013 ve 13:35

vytisknout  e-mailem