Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za uplynulým víkendem

TRUTNOVSKO - Krádeže, alkohol za volantema a zákaz řízení 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 29. 4. 2013 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o třiadvaceti nově spáchaných přečinech, které policejní hlídky zadokumentovaly a k těmto provedly prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení v případech podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, zanedbání povinné výživy, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali šestapadesát přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
Na vrchlabské policisty se v neděli dopoledne 28. 4. 2013 obrátil s žádostí o pomoc pětačtyřicetiletý muž, který službukonajícímu policistovi oznámil krádež originálních dílů k motocyklu ZÜNDAPP. Místní muži zákona šetřením a následně provedeným ohledáním místa činu zjistili, že dosud neznámý zloděj v průběhu několika posledních dnů z nezajištěných prostor jednoho z domů na Letné ulici odcizil několik dílů připravených k montáži historického motocyklu německé výroby z roku 1942. Majitel „veterána“ vyčíslil škodu na 100 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let. Po zloději a odcizených komponentech místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování intenzivně pátrají.
 
Úpičtí policisté v neděli večer 28. 4. 2013 zaprotokolovali případ krádeže čtyř kompletních kol. Šestatřicetiletý muž místním policistům oznámil, že mu neznámý zloděj z volně přístupného parkoviště, které se nachází před jedním z místních domů ve Rtyni v Podkrkonoší na Hornické ulici, odcizil čtyři zimní pneumatiky, které byly obuty na plechových discích. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na necelých 7 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny občany, aby si na své věci dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.
 
V neděli 28. 4. 2013 se na policisty z Trutnova obrátil s žádostí o pomoc třicetiletý muž z Trutnovska, který se stal obětí dosud neznámého zloděje. Policejní hlídka z výpovědi poškozeného a z následně provedeného šetření zjistila, že oznamovatel v noci ze soboty na neděli na volně přístupném místě na ulici Nová přišel o svou peněženku, kterou mu dosud neznámý kapsář odcizil z jeho oděvního svršku. V portmonce se v době krádeže nacházela finanční hotovost, osobní doklady a kreditní karty. Oběť krádeže vyčíslila škodu na necelých 53 tisíc korun. Za přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na pět let.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Každý by měl mít své cennosti neustále pod kontrolou. Peněženky, ve kterých jsou uloženy peníze či jiné cennosti, nikdy nenoste na místech, kam nevidíte. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.
 
V neděli odpoledne 28. 4. 2013 zastavili policisté trutnovského dopravního inspektorátu při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v obci Rudník ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky FORD. Po provedené lustraci policejní hlídka zjistila, že čtyřiatřicetiletý muž z Trutnova usedl za volant dopravního prostředku i poté, co mu byl Okresním soudem v Praze vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Policisté uvedené protiprávní jednání zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za které může soud uložit trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Trutnovští policisté v sobotu dopoledne 27. 4. 2013 vyjížděli do Horské ulice, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jedné z místních garáží. Přivolaní policisté na místě provedeným šetřením zjistili, že nezvaný host z objektu odcizil pánské kolo značky PELLS, dětské kolo značky LILSTAR, sjezdové lyže značky HEAD, dětské lyže, dvě bourací kladiva, vrtačku a další cennosti. Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na částku převyšující 57 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na pět let. Policie České republiky po zloději a odcizených věcech intenzivně pátrá.
 
V sobotu ráno 27. 4. 2013 zastavili krátce po páté hodině královédvorští policisté při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru města na Mánesově ulici ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky Peugeot. Po provedení běžné silniční kontroly policejní hlídka vyzvala muže sedícího za volantem k podrobení se dechové zkoušce. Přístroj na měření alkoholu prokázal 2,04 promile v dechu nezodpovědného osmnáctiletého řidiče. Policejní hlídka uvedené protiprávní jednání zadokumentovala pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
 Dopravní policisté v průběhu dnů volna zadokumentovali 5 dopravních nehod, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dopraváci vyřešili 50 přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 30 tisíc korun.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 7 pěších policejních hlídek. 
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 112 telefonátů, 46 z nich bylo využito a zbývajících 66 nesouviselo s prací PČR. 
por. Bc. Udo Ertner
29. 4. 2013 v 11:30

vytisknout  e-mailem