Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za uplynulým víkendem

TRUTNOVSKO - Majetková trestná činmnost převažovala  

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 29. 7. 2013 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o patnácti nově spáchaných přečinech, které policejní hlídky zadokumentovaly a k těmto provedly prvotní šetření. Oznámení se týkala krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, neoprávněného užívání cizí věci a porušování domovní svobody. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali devětačtyřicet přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
Na policisty z Hostinného se v neděli odpoledne 28. 7. 2013 obrátila s žádostí o pomoc dvaadvacetiletá žena, která se stala obětí dosud neznámého zloděje. Oznamovatelka službukonajícímu policistovi sdělila, že jí v průběhu nedělního odpoledne bez použití násilí do jejího bytu vnikl neznámý lapka, který si odnesl několik předmětů. Z provedeného šetření a následného ohledání místa činu policejní hlídka zjistila, že lapka z nemovitosti odcizil mikrovlnou troubu a notebook. Oznamovatelka vyčíslila škodu na necelých 5 tisíc korun. Za přečin porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nenechavci a odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
Na vrchlabské policisty se několik minut po půlnoci ze soboty na neděli 28. 7. 2013 obrátil s žádostí o pomoc osmatřicetiletý muž, který je majitelem malého motocyklu značky SIMSON. Oznamovatel službukonajícímu policistovi sdělil, že mu v průběhu několika posledních hodin neznámý zloděj z průjezdu mezi dvěma domy v centru Úpice odcizil neuzamčený malý motocykl SIMSON, registrační značky 2H8 290. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na 8 tisíc korun. Za přečin neoprávněné užívání cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nenechavci a odcizeném jednostopém dopravním prostředku intenzivně pátrají.
 
Trutnovští policisté v pátek 26. 7. 2013 hodinu před půlnocí vyjížděli do ulice Jana Roháče z Dubé, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jednoho z místních bytů. Zasahující policisté na místě provedeným šetřením zjistili, že nezvaný host z objektu odcizil finanční hotovost a televizor. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 22 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.
 
V sobotu 27. 7. 2013 vyjížděli krátce po páté hodině odpolední trutnovští policisté do jednoho z hypermarketů v centru Trutnova, kde si pracovník bezpečnostní agentury všiml zvláštního chování a počínání jednoho ze zákazníků. Přistižený devětadvacetiletý muž chtěl přes prostor pokladen pronést zboží v hodnotě necelých 100 korun, aniž by jej zaplatil. Z následně provedené lustrace policisté zjistili, že shora uvedený byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Proto bude shora uvedené protiprávní jednání, která má znaky přestupku proti majetku, zadokumentováno pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za které může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Vrchlabští policisté krátce po půlnoci ze čtvrtku na pátek 26. 7. 2013 vyjížděli do obce Lánov, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jednoho z místních bytů. Zasahující policisté na místě provedeným šetřením a ohledáním místa činu zjistili, že lapka z objektu odcizil finanční hotovost, šperky a další drobnosti. Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na necelých 27 tisíc korun. Za přečin porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nenechavci a odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
Královédvorští policisté v pátek ráno 26. 7. 2013 vyjížděli do Zaloňova, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jedné z místních restaurací.  Přivolaná policejní hlídka provedeným šetřením zjistila, že dosud neznámý zloděj z objektu odcizil notebook, tabákové výrobky a finanční hotovost. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na částku převyšující 31 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky po zloději a odcizených věcech intenzivně pátrá.
 
Úpičtí policisté v pátek ráno 26. 7. 2013 vyjížděli do Malých Svatoňovic, kde dosud neznámý zloděj či zloději odcizil na pozemku jedné z místních společností větší množství kanálových poklopů. Z provedeného šetření místní muži zákona zjistili, že pachatel litinové mříže z místa odcizil v průběhu noci ze čtvrtku na pátek. Zástupce poškozené obce vyčíslil škodu na 26 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.  
 
Dopravní policisté v průběhu dnů volna zadokumentovali 9 dopravních nehod, při kterých došlo k šesti zraněním. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dopraváci vyřešili 25 přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 10 tisíc korun. Dechové zkoušce se podrobilo 138 řidičů motorových vozidel. Tři ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedli za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek. 
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 96 telefonátů, 40 z nich bylo využito a zbývajících 56 nesouviselo s prací PČR. 
por. Bc. Udo Ertner
29. 7. 2013 ve 13:30

vytisknout  e-mailem