Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za uplynulým víkendem

TRUTNOVSKO - Krádeže, alkohol a jiná majetková trestná činnost  

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 15. 7. 2013 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o jednadvaceti nově spáchaných přečinech, které policejní hlídky zadokumentovaly a k těmto provedly prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení v případech podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, poškození cizí věci, zanedbání povinné výživy, ohrožení pod vlivem návykové látky, zpronevěry a výtržnictví. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali sedmapadesát přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o drobné majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
Trutnovští policisté v neděli ráno 14. 7. 2013 vyjížděli do Horního Starého Města, kde se dosud neznámý zloděj vloupal na Vlčické ulici do jednoho z místních domů. Přivolaná policejní hlídka šetřením a následně provedeným ohledáním místa činu zjistila, že dosud neznámý zloděj z objektu odcizil notebook, mobilní telefon, peněženku s uloženou finanční hotovostí, osobní doklady a platební karty. Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na 12 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.
 
V neděli dopoledne 14. 7. 2013 vyjížděli rovněž trutnovští policisté na jednu ze zahrádek v Novodvorské ulici. Oznamovatel mužům zákona sdělil, že mu v průběhu několika posledních dnů z jeho zahrádky dosud neznámý zloděj odcizil profilové železo, motor a funkční převodovku. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 19 tisíc korun. Za přečin krádež nenechavci hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Krátce po půlnoci z pátku na sobotu 13. 7. 2013 zastavili trutnovští dopravní policisté v obci Rtyně v Podkrkonoší při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky FIAT. Provedenou dechovou zkouškou muži zákona zjistili, že devětatřicetiletý muž sedící za volantem před nebo během jízdy užil alkoholický nápoj. Přístroj prokázal 1,49 promile v jeho dechu. Policejní hlídka uvedené protiprávní jednání zadokumentovala pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
V pátek 12. 7. 2013 vyjížděla policejní hlídka z Hostinného do ulice Náměstí, kde dosud neznámý zloděj vnikl bez použití násilí do volně přístupných společných prostor jednoho z místních řadových domů. Z objektu poté zmizelo zámkem zajištěné trekové jízdní kolo značky GTC. Poškozená vyčíslila škodu na necelých 13 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Dopravní policisté v průběhu dnů volna zadokumentovali dopravních 6 nehod, při kterých došlo ke dvěma zraněním. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dopraváci vyřešili 82 přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 46 tisíc korun.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 9 pěších policejních hlídek. 
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 89 telefonátů, 39 z nich bylo využito a zbývajících 50 nesouviselo s prací PČR. 
por. Bc. Udo Ertner
15. 7. 2013 ve 14:55

vytisknout  e-mailem