Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za uplynulým víkendem

TRUTNOVSKO - Krádeže a poškozený automobil 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 20. 5. 2013 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o jedenácti nově spáchaných přečinech, které policejní hlídky zadokumentovaly a k těmto provedly prvotní šetření. Oznámení se týkala krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, podvodu a poškození cizí věci. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali přes stovku přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
V pátek dopoledne 17. 5. 2013 oznámila na Policii České republiky ve Vrchlabí dvaačtyřicetiletá žena, že v Horním Lánově při práci na zahrádce našla předmět, který svým tvarem připomíná munici. Ihned po tomto oznámení na místo nálezu vyjela policejní hlídka, která zajistila širší okolí proti vstupu náhodně kolemjdoucích osob a vyrozuměla Pyrotechnickou službu. Přivolaní pyrotechnici podezřelý předmět ohledali a následně zjistili, že se jedná o dělostřeleckou střelu, kterou poté zajistili a zlikvidovali. 
Policie České republiky tímto žádá všechny občany, aby v případě nálezu jakéhokoli předmětu, který svým tvarem připomíná munici, nechť ihned vyrozumí linku 158. Na nalezené předměty nikdy nesahejte a na bezpečném místě vyčkejte příjezdu policejní hlídky.
 
V pátek odpoledne 17. 5. 2013 se na policisty z Trutnova obrátil s žádostí o pomoc šestašedesátiletý muž z Rychnova nad Kněžnou, který se stal obětí dosud neznámého zloděje. Policejní hlídka z výpovědi poškozeného a z následně provedeného šetření zjistila, že oznamovatel se svým vozidlem projížděl úsek mezi obcemi Dvůr Králové nad Labem a Svoboda nad Úpou. Při uvedené cestě oznamovatel na trase zastavil a z místa odešel, aniž by vozidlo uzamkl. Uvedené chyby s největší pravděpodobností využil dosud neznámý lapka, který z otevřeného dopravního prostředku odcizil odložené zavazadlo. Uvnitř tašky se v době krádeže nacházela finanční hotovost, platební karta, osobní doklady poškozeného a další drobnosti. Oběť krádeže vyčíslila škodu na necelý 1 tisíc korun. Za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Každý by měl mít své cennosti neustále pod kontrolou. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.
 
Vrchlabští policisté v pátek 17. 5. 2013 vyjížděli do Dolního Dvora, kde dosud neznámý zloděj v průběhu několika posledních měsíců násilím vnikl do jednoho z rekreačních objektů a garáže, která je součástí nemovitosti. Nezvaný host z chalupy odcizil nábytek, sošky, vázy a další předměty. Majitel vyčíslil škodu na necelých 71 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na pět let. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po zloději a odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
Královédvorští policisté v sobotu odpoledne 18. 5. 2013 vyjížděli do Hradecké ulice ve Dvoře Králové nad Labem, kde dosud neznámý zloděj bez použití násilí z neuzamčeného dřevěného objektu odcizil motorovou pilu značky OLEO – MAC. Poškozený vyčíslil škodu na 10 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí lapkovi v případě dopadení a prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny občany, aby si na své věci dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.
 
Policisté ze Špindlerova Mlýna v sobotu večer 18. 5. 2013 vyjížděli do „Medvědího kolena“, kde dosud neznámý vandal poškodil zaparkované osobní motorové vozidlo značky NISSAN. Policejní hlídka na místě zjistila, že pachatel v průběhu několika hodin rozbil u dopravního prostředku sklo pátých dveří. Majitel automobilu vyčíslil škodu na 15 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
V neděli večer 19. 5. 2013 zastavili krátce po třiadvacáté hodině policisté ze Dvora Králové nad Labem při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na Slunečné ulici ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky FORD. Po provedení běžné silniční kontroly policejní hlídka vyzvala muže sedícího za volantem k podrobení se dechové zkoušce na zjištění alkoholu a zkoušce na zjištění omamných a psychotropních látek v těle řidiče. Provedená zkouška na alkohol byla negativní, ale zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle dvacetiletého řidiče byla pozitivní. Nezodpovědný řidič je podezřelý ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za který mu může správní orgán uložit pokutu až do výše 50 tisíc korun a vyslovit zákaz činnosti. 
 
 Dopravní policisté v průběhu dnů volna zadokumentovali 3 dopravní nehody, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dopraváci vyřešili přes padesát přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 28 tisíc korun.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 8 pěších policejních hlídek. 
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 105 telefonátů, 43 z nich bylo využito a zbývajících 62 nesouviselo s prací PČR. 
por. Bc. Udo Ertner
20. 5. 2013 ve 12:50

vytisknout  e-mailem