Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za uplynulým víkendem

TRUTNOVSKO - Krádeže a deset podnapilých řidičů 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 25. 2. 2013 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o třinácti nově spáchaných přečinech, které policejní hlídky zadokumentovaly a k těmto provedly prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení v případech podezření ze spáchání přečinů zanedbání povinné výživy, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali devětasedmdesát přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
Policisté ze Dvora Králové nad Labem v neděli dopoledne 24. 2. 2013 vyhlásili celostátní pátrání po odcizené přední registrační značce 1AX 8638. Uvedený plech měl odcizit dosud neznámý zloděj ze zaparkovaného osobního motorového vozidla Opel, které stálo na volně přístupném parkovišti před jedním z domů na ulici Elišky Krásnohorské. Majitelka automobilu vyčíslila škodu na 400 korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až do výše 15 tisíc korun. Policie České republiky po odcizené registrační značce intenzivně pátrá.
 
Královédvorští policisté v neděli 24. 2. 2013 zadokumentovali případ krádeže většího množství pískovcového materiálu. Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že v průběhu uplynulých dvou let dosud neznámý zloděj z volně přístupného pozemku, který je součástí jedné z nemovitostí v obci Dubenec, odcizil pískovcovou dlažbu, schody, kryty a kvádry ze shodného materiálu. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 500 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na pět let.
 
Policisté z Vrchlabí v pátek večer 22. 2. 2013 vyjížděli do jednoho z hotelů v Dolním Dvoře. Přivolaná policejní hlídka na místě provedeným šetřením zjistila, že dosud neznámý zloděj bez použití násilí vnikl na neuzamčený pokoj v objektu, ze kterého odcizil finanční hotovost. Oběť krádeže vyčíslila škodu na 5 tisíc korun. Za přečiny krádež a porušování domovní svobody hrozí nenechavci až dva roky vězení. Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny návštěvníky Krkonoš, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Volně přístupný hotel a neuzamčené pokoje ubytovacích zařízení jsou pro zloděje velkým lákadlem. Nedávejte proto lapkům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.
 
Dopravní policisté v průběhu dnů volna zadokumentovali 12 dopravních nehod, při kterých došlo ke dvěma zraněním. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dopraváci vyřešili 30 přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 19 tisíc korun. Dechové zkoušce se podrobilo 173 řidičů motorových vozidel. Deset ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedlo za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Uvedené případy policisté zpracují pro podezření ze spáchání přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu z důvodu, že naměřené hodnoty nepřevyšovaly hladinu alkoholu nad jednu promili.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 5 pěších policejních hlídek. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 135 telefonátů, 60 z nich bylo využito a zbývajících 75 nesouviselo s prací PČR. 
por. Bc. Udo Ertner
25. 2. 2013 ve 13:15

vytisknout  e-mailem