Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za uplynulým víkendem

TRUTNOVSKO - Patnáct nově spáchaných trestných činů 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 25. 3. 2013 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o patnácti nově spáchaných přečinech, které policejní hlídky zadokumentovaly a k těmto provedly prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení v případech podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody, ohrožení pod vlivem návykové látky a zanedbání povinné výživy. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali jednapadesát přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
Trutnovští policisté vypátrali v neděli odpoledne 24. 3. 2013 díky výborné místní a osobní znalosti v Komenského ulici šestadvacetiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na výtečníka vydal Okresní soud v Trutnově příkaz k dodání odsouzeného do výkonu trestu odnětí svobody. Hledaný skončil na policejní služebně, odkud byl po provedení nezbytných úkonů eskortován do jedné z vazebních věznic, kde byl v pořádku předán pracovníkům vězeňské služby.
 
V neděli odpoledne 24. 3. 2013 zaprotokolovali vrchlabští policisté případ násilného vniknutí do sklepa, ze kterého dosud neznámý zloděj odcizil vysavač značky VORWERK, indukční vařič a nádobí. K uvedenému případu došlo v centru města na Dukelské ulici. Poškozený vyčíslil škodu na částku 15 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na tři roky. Místní policisté po zloději a odcizených věcech intenzivně pátrají.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny občany, kteří by ze sklepů či chodeb svých domů zaslechli jakékoli zvuky připomínající páčení, nechť ihned telefonují na linku 158. Stejně by se měli nájemníci domů zachovat, pokud na chodbách či v suterénech svých obydlí zahlédnou zcela cizí osobu, která svým chováním vzbuzuje jakékoli podezření. Policejní hlídka je po takovémto oznámení na místě během několika minut, což může přispět k odhalení pachatele jakékoli majetkové trestné činnosti.
 
V sobotu dopoledne 23. 3. 2013 vyjížděli policisté ze Dvora Králové nad Labem do obce Bílé Poličany, kde se dosud neznámý zloděj vloupal do jednoho z místních domů. Policejní hlídka na místě provedeným šetřením zjistila, že dosud neznámý lapka z nemovitosti odcizil LCD televizor značky PHILLIPS včetně příslušenství. Majitel objektu vyčíslil škodu na částku 20 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Policisté ze Špindlerova Mlýna v sobotu dopoledne 23. 3. 2013 vyjížděli do jednoho z místních hotelů, kde dosud neznámý zloděj bez použití násilí vnikl do společné lyžárny. Přivolaní policisté na místě ohledáním zjistili, že nezvaný host z uzamčených skříní odcizil čtyři páry sjezdových carvingových lyží a dva páry lyžařských sjezdových bot. Poškození vyčíslili škodu na 29 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po zloději a odcizené lyžařské výbavě intenzivně pátrají.
 
V pátek odpoledne 22. 3. 2013 vyjížděli trutnovští policisté do jedné z prodejen na Horské ulici, kde si prodavač všiml zvláštního chování a počínání jednoho ze zákazníků. Přistižený dvaatřicetiletý muž přes pokladnu přenesl zboží v hodnotě necelých dvanácti set korun, aniž by jej zaplatil. Policisté následně provedeným šetřením a lustrací zjistili, že shora uvedený byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Proto bude shora uvedené protiprávní jednání, které má znaky přestupku proti majetku, zadokumentováno pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Dopravní policisté v průběhu dnů volna zadokumentovali 7 dopravních nehod, při kterých došlo k jednomu zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dopraváci vyřešili 35 přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 25 tisíc korun. Dechové zkoušce se podrobilo 93 řidičů motorových vozidel. Dva ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedli za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje, další řidič před jízdou požil návykovou látku.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 7 pěších policejních hlídek. 
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 111 telefonátů, 50 z nich bylo využito a zbývajících 61 nesouviselo s prací PČR. 
por. Bc. Udo Ertner
25. 3. 2013 ve 13:45

vytisknout  e-mailem