Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za uplynulým víkendem

TRUTNOVSKO - Krádež automobilu, motocyklu a zahradního traktůrku 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 22. 7. 2013 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o osmnácti nově spáchaných přečinech, které policejní hlídky zadokumentovaly a k těmto provedly prvotní šetření. Oznámení se týkala krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, ohrožení pod vlivem návykové látky, poškození cizí věci, neoprávněného užívání cizí věci, zanedbání povinné výživy a porušování domovní svobody. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali osmačtyřicet přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
V neděli 21. 7. 2013 vyjížděli krátce po páté hodině odpolední trutnovští policisté do jednoho z hypermarketů v Trutnově na Polské ulici, kde si pracovník bezpečnostní agentury všiml zvláštního chování a počínání jednoho ze zákazníků. Přistižený třicetiletý muž chtěl přes prostor pokladen pronést alkoholické nápoje v hodnotě necelých 600 korun, aniž by je zaplatil. Přivolaní policisté z výpovědi oznamovatele zjistili, že „zlodějíček“ z prodejny po uvedeném incidentu utekl neznámo kam. Ihned poté začala policejní hlídka po nenechavci, který není pro trutnovskou policii neznámou osobou, intenzivně pátrat. Nedaleko uvedeného obchodu pátrající policisté zaregistrovali pohyb skupinky osob, mezi kterými se nacházel i shora uvedený podezřelý. V několika okamžicích zasahující policisté uvedenou čtveřici vyzvali k jednání, které mělo přispět k objasnění celé věci. Třicetiletý muž výzvu zcela ignoroval a dal se na útěk. Jeden z policistů se vydal s městským strážníkem mladíka pronásledovat a po několika minutách byl díky výborné policejní spolupráci s policisty trutnovského dopravního inspektorátu a strážníky městské policie zadržen. S pouty na rukou skončil na policejním oddělení, kde byl umístěn do policejní cely. Z následně provedené lustrace policisté zjistili, že shora uvedený byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Proto bude shora uvedené protiprávní jednání, která má znaky přestupku proti majetku, zadokumentováno pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za které může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Žacléřští policisté v sobotu odpoledne 20. 7. 2013 vyjížděli na Rýchorské náměstí, kde dosud neznámý zloděj bez použití násilí vnikl do jednoho z nezajištěných rozestavěných rekreačních objektů. Nezvaný host z chalupy odcizil stavební materiál, nářadí, tlakovou láhev a nádobí. Majitel objektu vyčíslil škodu na 35 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky po zloději a odcizených věcech intenzivně pátrá.
 
Královédvorští policisté od sobotního dopoledne 20. 7. 2013 intenzivně pátrají po odcizeném zahradním traktůrku značky CASTELGARDEN červené barvy. Přivolaná policejní hlídka provedeným šetřením zjistila, že dosud neznámý zloděj uvedený stroj odcizil v průběhu několika posledních dnů ze zajištěné stodoly, která je součástí jednoho z objektů v obci Lipnice. Majitel zahradního traktůrku vyčíslil škodu na 50 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Královédvorští policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po zloději a odcizeném zahradním stroji intenzivně pátrají.
 
Úpická policejní hlídka vyjížděla v pátek odpoledne 19. 7. 2013 do jednoho z místních barů v ulici Na Veselce. Provozovatel službukonajícím policistům sdělil, že jim dosud neznámý vandal rozbil dotykovou skleněnou vrstvu jednoho z hracích automatů. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na 8 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Policisté z Hostinného v noci z pátku na sobotu 20. 7. 2013 zastavili v centru města na Nádražní ulici při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda. Provedenou dechovou zkouškou muži zákona zjistili, že devatenáctiletý mladík sedící za volantem před nebo během jízdy užil alkoholický nápoj. Přístroj prokázal 1,45 promile v jeho dechu. Policejní hlídka uvedené protiprávní jednání zadokumentovala pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Trutnovští policisté v pátek odpoledne 19. 7. 2013 vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném osobním motorovém vozidle RENAULT Laguna stříbrné barvy, registrační značky 2H9 8472. Z výpovědi majitele automobilu muži zákona zjistili, že uvedené vozidlo odcizil dosud neznámý zloděj v průběhu noci ze čtvrtku na pátek z volně přístupného místa před jedním z domů v Trutnově na Michnově ulici. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na 25 tisíc korun. Za přečin neoprávněné užívání cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky po zloději a odcizeném automobilu intenzivně pátrá.
Dalším strojem, po kterém v pátek ráno místní muži zákona vyhlásili celostátní pátrání, je malý motocykl JAWA Pionýr, registrační značky TUK 81-54. Uvedený nezajištěný motocykl odcizil dosud neznámý zloděj v průběhu noci ze čtvrtku na pátek v Žižkově ulici. Širším ohledáním místa činu se podařilo policejní hlídce uvedený stroj vypátrat nepoškozený v Křižíkově ulici. Za přečin neoprávněné užívání cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Na vrchlabské policisty se v pátek ráno 19. 7. 2013 obrátil s žádostí o pomoc třicetiletý muž, který je majitelem osobního motorového vozidla ŠKODA Octavia. Oznamovatel službukonajícímu policistovi sdělil, že se mu v průběhu noci ze čtvrtku na pátek do jeho dopravního prostředku vloupal neznámý zloděj. Z provedeného ohledání místa činu policejní hlídka zjistila, že lapka z vozidla odcizil navigační systém značky COLUMBUS. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na necelých 33 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. 
 
Dopravní policisté v průběhu dnů volna zadokumentovali 5 dopravních nehod, při kterých došlo k jednomu zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dopraváci vyřešili 53 přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 35 tisíc korun. Dechové zkoušce se podrobilo 128 řidičů motorových vozidel. Tři ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedli za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 8 pěších policejních hlídek. 
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 103 telefonátů, 41 z nich bylo využito a zbývajících 62 nesouviselo s prací PČR. 
por. Bc. Udo Ertner
22. 7. 2013 ve 13:30

vytisknout  e-mailem