Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za uplynulým víkendem

TRUTNOVSKO - Dny volna patřily mezi ty klidnější 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 6. 5. 2013 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o sedmi nově spáchaných přečinech, které policejní hlídky zadokumentovaly a k těmto provedly prvotní šetření. Oznámení se týkala krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním a poškození cizí věci. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali šestašedesát přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
Na vrchlabské policisty se v neděli 5. 5. 2013 obrátil s žádostí o pomoc jednačtyřicetiletý muž, který službukonajícímu policistovi oznámil poškození věcí. Z výpovědi oznamovatele vyplynulo, že dosud neznámý vandal v průběhu sobotního dne ve Vrchlabí Podhůří jeho známé zničil prodejní pult a stříhací stůl. Poškozená vyčíslila škodu na necelých 50 tisíc korun. Za přečin poškození cizí hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Úpičtí policisté v sobotu odpoledne 4. 5. 2013 vyjížděli do Rtyně v Podkrkonoší, kde dosud neznámý zloděj v ulici Na Rozhraní násilím vnikl do jednoho z rekreačních objektů. Nezvaný host z chalupy odcizil sekeru, ruční svítilnu a elektrickou pilu. Majitel objektu vyčíslil škodu na necelých 9 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na tři roky. Policie České republiky po zloději a odcizených věcech intenzivně pátrá.
 
Královédvorští policisté v sobotu ráno 4. 5. 2013 vyjížděli do ulic Poděbradova, Macharova a J. Bíliny, kde dosud neznámý vandal nesmyvatelnou barvou postříkal výlohu jednoho z místních obchodů, dvířka plynoměru, cihlovou zeď, kontejnery, stěnu domu a další předměty. Škoda bude majiteli vyčíslena v následujících hodinách. Za přečin poškození cizí věci hrozí „novodobému umělci“ trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
 Dopravní policisté v průběhu dnů volna zadokumentovali 5 dopravních nehod, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dopraváci vyřešili 87 přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 58 tisíc korun. Dechové zkoušce se podrobilo 138 řidičů motorových vozidel. Jeden ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek. 
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 103 telefonátů, 41 z nich bylo využito a zbývajících 62 nesouviselo s prací PČR. 
por. Bc. Udo Ertner
6. 5. 2013 ve 13:45

vytisknout  e-mailem