Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za uplynulým víkendem

TRUTNOVSKO - Nejzávažnějším případem byla krádež automobilu 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 18. 3. 2013 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o devatenácti nově spáchaných přečinech, které policejní hlídky zadokumentovaly a k těmto provedly prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení v případech podezření ze spáchání přečinů podvod, neoprávněné užívání cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky, zatajení nálezu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali pětašedesát přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
Policisté ze Dvora Králové nad Labem v neděli navečer 17. 3. 2013 vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném osobním motorovém vozidle Škoda Octavia combi stříbrné barvy, registrační značky 4H2 2196. Uvedený automobil odcizil dosud neznámý zloděj v průběhu nedělního odpoledne z volně přístupného parkoviště v Nedbalově ulici. Uvnitř vozidla se v době krádeže nacházel volně odložený notebook, navigace, elektrické nářadí a osobní doklady vlastníka vozidla. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na 200 tisíc korun. Za přečiny krádež a neoprávněné užívání cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky po neznámém zloději a odcizeném osobním motorovém vozidle intenzivně pátrá.
 
V neděli ráno 8. 3. 2013 zastavili policisté z Hostinného krátce po čtvrté hodině při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v Hostinném na Horské ulici ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky Opel. Po provedené lustraci byl muž sedící za volantem vyzván k podrobení se dechové zkoušce. Přístroj na měření alkoholu prokázal 1,49 promile v dechu nezodpovědného devětatřicetiletého řidiče. Policejní hlídka uvedené protiprávní jednání zadokumentovala pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.
Druhého řidiče pod vlivem alkoholu zastavili krátce po půlnoci z pátku na sobotu 16. 3. 2013 policisté z Hostinného v obci Chotěvice. Kontrolou a následně provedenou dechovou zkouškou policejní hlídka zjistila, že šestačtyřicetiletý muž z Kolína usedl za volant osobního motorového vozidla s 0,63 promile v dechu. Místní muži zákona uvedený případ zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za který může správní orgán uložit vysokou pokutu a zákaz řízení motorových vozidel.
Třetího řidiče, který usedl za volant dopravního prostředku pod vlivem návykové látky, zastavili v sobotu odpoledne policisté z Trutnova. Provedená zkouška na zjištění návykových látek v organismu řidiče byla pozitivní. Dvacetiletý mladík se podrobil lékařskému vyšetření, které je spojeno s odběrem biologického materiálu, který by měl potvrdit či vyloučit požití omamné látky před nebo během jízdy. Za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu může správní orgán uložit vysokou pokutu a zákaz řízení motorových vozidel.
 
V neděli 17. 3. 2013 trutnovští policisté zaprotokolovali případ násilného vniknutí do sušárny jednoho z rodinných domů v Kryblické ulici. Policejní hlídka na místě šetřením a následně provedeným ohledáním místa krádeže zjistila, že dosud neznámý zloděj z objektu odcizil stan, spací pytel, sportovní tašku, lyžařské boty a skateboard. Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na částku necelých 11 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na tři roky. Místní policisté po zloději a odcizených věcech intenzivně pátrají.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny občany, kteří by ze sklepů či chodeb svých domů zaslechli jakékoli zvuky připomínající páčení, nechť ihned telefonují na linku 158. Stejně by se měli nájemníci domů zachovat, pokud na chodbách či v suterénech svých obydlí zahlédnou zcela cizí osobu, která svým chováním vzbuzuje jakékoli podezření. Policejní hlídka je po takovémto oznámení na místě během několika minut, což může přispět k odhalení pachatele jakékoli majetkové trestné činnosti.
 
V neděli dopoledne 17. 3. 2013 vrchlabští policisté zaprotokolovali případ násilného vniknutí do zaparkovaného osobního motorového vozidla Škoda, které stálo na volně přístupném parkovišti jednoho z místních lyžařských areálů. Policejní hlídka provedeným ohledáním místa zjistila, že dosud neznámý zloděj z dopravního prostředku odcizil zabudované autorádio včetně navigace. Poškozený vyčíslil škodu na 21 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté po zloději a odcizeném autorádiu intenzivně pátrají.
 
V sobotu 16. 3. 2013 zastavili policisté trutnovského dopravního inspektorátu necelou hodinu po půlnoci při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru Dvora Králové nad Labem ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla Opel. Po provedené lustraci policejní hlídka zjistila, že uvedený hříšník má Okresním soudem v Trutnově vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Policisté uvedené protiprávní jednání zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který může soud uložit trest odnětí svobody až na tři roky.
 
V sobotu ráno 16. 3. 2013 policisté ze Svobody nad Úpou zaprotokolovali případ násilného vniknutí do jednoho z barů v Janských Lázních. Policejní hlídka na místě šetřením a následně provedeným ohledáním místa vloupání zjistila, že dosud neznámý zloděj z objektu odcizil finanční hotovost a několik lahví destilátu. Majitel kiosku vyčíslil škodu na částku necelých 11 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po zloději a odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
Královédvorští policisté v pátek 15. 3. 2013 vyhlásili celostátní pátrání po dvou odcizených registračních značkách. Jednalo se o přední registrační značku 1H0 6961, kterou neznámý lapka odcizil ze zaparkovaného osobního motorového vozidla, které stálo na ulici 5. května. Druhou značkou byla zadní rzv: 2H0 5859, kterou lapka odcizil ze zaparkované škodovky, která stála před jedním z královédvorských obchodních domů.  Majitelé automobilů vyčíslili škodu na 900 korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachatelům pokuta až do výše 15 tisíc korun. Policie České republiky po odcizených registračních značkách intenzivně pátrá.
 
Dopravní policisté v průběhu dnů volna zadokumentovali 5 dopravních nehod, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dopraváci vyřešili 35 přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 17 tisíc korun. Dechové zkoušce se podrobilo 120 řidičů motorových vozidel. Dva ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedli za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek. 
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 132 telefonátů, 60 z nich bylo využito a zbývajících 72 nesouviselo s prací PČR.
por. Bc. Udo Ertner
18. 3. 2013 v 11:00 

vytisknout  e-mailem