Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za uplynulým víkendem

TRUTNOVSKO - Krádeže a jedenáct alkoholů do jedné promile 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 4. 2. 2013 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o dvaceti nově spáchaných přečinech, které policejní hlídky zadokumentovaly a k těmto provedly prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení v případech podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody, poškození cizí věci, zanedbání povinné výživy, násilí proti úřední osobě, neoprávněného užívání cizí věci, zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali sedmapadesát přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
Úpičtí policisté v neděli 3. 2. 2013 zaprotokolovali případ krádeže pohonných hmot ze zaparkovaného osobního motorového vozidla. Místní muži zákona provedeným šetřením zjistili, že dosud neznámý zloděj v průběhu víkendu ze zaparkovaného automobilu, který stál na volně přístupném místě v Havlovicích - Podhradí, násilím odcizil několik litrů motorové nafty. Majitelka dopravního prostředku vyčíslila škodu na necelých 11 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Na policisty z Pece pod Sněžkou se v neděli odpoledne 3. 2. 2013 obrátil s žádostí o pomoc šestadvacetiletý muž, který v jednom z místních podniků přišel o svou zimní bundu. Z dosud provedeného šetření vyplynulo, že si oznamovatel v sobotu večer na jednom z hotelů ve Velké Úpě odložil svůj oděvní svršek, kterému několik hodin nevěnoval dostatečnou pozornost. Uvedené chyby využil dosud neznámý zloděj, který bundu, ve které byla uložena peněženka, osobní doklady a platební karta z místa odcizil. Poškozený vyčíslil škodu na 500 korun. Za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí nenechavci až dva roky za mřížemi. Policie České republiky tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.
 
Trutnovští policisté v sobotu 2. 2. 2013 vyjížděli krátce před půlnocí do jednoho z bytů na Náměstí Osvobození, kde došlo ke krádeži finanční hotovosti. Policejní hlídka na místě z výpovědi poškozené zjistila, že ve svém bytu na několik dní ubytovala sedmatřicetiletou ženu, která z místa v sobotu odpoledne zmizela i se svými dětmi neznámo kam. Oznamovatelka po několika hodinách od jejich odchodu zjistila, že společně s nimi zmizela i finanční hotovost ve výši necelý 7 tisíc korun. Za přečin krádež může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky. Trutnovští policisté z důvodu řádného objasnění věci po shora uvedené sedmatřicetileté ženě pátrají.
 
 Policisté z Pece pod Sněžkou v sobotu dopoledne 2. 2. 2013 vyjížděli na jedno z parkovišť ve Velké Úpě, kde dosud neznámý zloděj za zaparkovaného osobního motorového vozidla odcizil prázdný střešní box značky THULE. Místní muži zákona provedeným šetřením zjistili, že ke krádeži došlo v průběhu několika posledních dnů, kdy byl automobil zaparkován na volně přístupném parkovišti. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na 10 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Trutnovští policisté krátce po půlnoci z pátku na sobotu 2. 2. 2013 vyjížděli do Kryblické ulice, kde došlo k poškození zaparkovaného osobního motorového vozidla. Policejní hlídka na místě provedeným šetřením zjistila, že dosud neznámý vandal do zaparkovaného Volkswagenu vhodil kovovou nádobu, která částečně skončila uvnitř dopravního prostředku. Poškozený vyčíslil škodu na 15 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok. Po neznámém vandalovi místní muži zákona intenzivně pátrají.
 
Vrchlabští policisté v pátek navečer 1. 2. 2013 zaprotokolovali případ násilného vniknutí do jedné ze sklepních kójí obytného domu ve Vrchlabí na Družstevní ulici. Muži zákona na místě provedeným šetřením a ohledáním místa činu zjistili, že dosud neznámý zloděj násilím vnikl do místnosti, ze které odcizil horské jízdní kolo značky MERIDA bílé perleťové barvy. Majitel bicyklu vyčíslil škodu na částku převyšující 20 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.
 
V pátek 1. 2. 2013 zastavili krátce před půlnocí úpičtí policisté při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v obci Batňovice ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda. Po provedené lustraci policejní hlídka zjistila, že pětatřicetiletý muž sedící za volantem má Okresním soudem v Trutnově vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Policejní hlídka uvedené protiprávní jednání zadokumentovala pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který může soud uložit trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Dopravní policisté v průběhu dnů volna zadokumentovali 9 dopravních nehod, při kterých došlo k jednomu zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dopraváci vyřešili 20 přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 11 tisíc korun. Dechové zkoušce se podrobilo 203 řidičů motorových vozidel. Jedenáct ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedlo za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Ve všech případech se jednalo o hladinu alkoholu do jednoho promile. Uvedené případy proto budou po řádném zadokumentování k vyřízení předány správním orgánům městských úřadů, kteří mohou za správní delikt uložit vysokou pokutu a zákaz činnosti.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 9 pěších policejních hlídek. 
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 99 telefonátů, 42 z nich bylo využito a zbývajících 57 nesouviselo s prací PČR. 
por. Bc. Udo Ertner
4. 2. 2013 v 10.30

vytisknout  e-mailem