Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za uplynulým víkendem

TRUTNOVSKO - Krádeže, alkohol a nevybuchlá munice 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 22. 4. 2013 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o třinácti nově spáchaných přečinech, které policejní hlídky zadokumentovaly a k těmto provedly prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení v případech podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky, podvodu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali osmašedesát přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
Na královédvorské policisty se v neděli ráno 21. 4. 2013 obrátil s žádostí o pomoc padesátiletý muž z Choustníkova Hradiště, který službukonajícímu policistovi oznámil násilné vniknutí do palivové nádrže osobního automobilu a následnou krádež pohonných hmot. Místní muži zákona provedeným šetřením zjistili, že dosud neznámý zloděj v průběhu noci ze soboty na neděli poškodil palivovou nádrž zaparkovaného osobního motorového vozidla Volkswagen, ze které zmizelo několik desítek litrů benzinu. Oznamovatel vyčíslil škodu na necelé 3 tisíce korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Po zloději místní muži zákona intenzivně pátrají.
 
Policisté z Trutnova v sobotu večer 20. 4. 2013 zaprotokolovali případ kapesní krádeže. Šestapadesátiletý muž místním policistům oznámil, že navštívil jedno z restauračních zařízení na Horním Předměstí. Z výpovědi poškozeného vyplynulo, že mu v průběhu večera dosud neznámý zloděj z kapsy jeho oděvního svršku, který si odložil na židli, odcizil jeho peněženku. V portmonce se v době krádeže nacházela finanční hotovost, osobní doklady a dvě platební karty. Okradený vyčíslil škodu na necelý 1 tisíc korun. Za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Každý by měl mít své cennosti neustále pod kontrolou. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.
 
V sobotu 20. 4. 2013 vyhlásili vrchlabští policisté celostátní pátrání po odcizené zadní registrační značce 1SN 4575, kterou odcizil dosud neznámý zloděj ze zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda, které stálo na volně přístupném místě v obci Lánov.
Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na 300 korun. Muži zákona protiprávní jednání zadokumentovali jako přestupek proti majetku, za který může být správním orgánem uložena pokuta až do výše 15 tisíc korun. Policie České republiky po odcizené registrační značce intenzivně pátrá.
 
V neděli odpoledne 21. 4. 2013 oznámil na Policii České republiky v Trutnově čtyřicetiletý muž, že na volně přístupném místě v ulici Za Vápenku našel předmět, který svým tvarem připomíná munici. Ihned po tomto oznámení na místo nálezu vyjela policejní hlídka, která zajistila širší okolí proti vstupu náhodně kolemjdoucích osob a vyrozuměla Pyrotechnickou službu. Přivolaní pyrotechnici podezřelý předmět ohledali a zjistili, že se jedná o nevybuchlou dělostřeleckou minu, kterou měla ve výzbroji německá armáda. Z důvodu možného nebezpečí, které by při transportu hrozilo, rozhodli specialisté o zničení nebezpečného předmětu nedaleko místa nálezu. Při následném zneškodnění dělostřelecké miny nebyl nikdo zraněn.
Policie České republiky tímto žádá všechny občany, aby v případě nálezu jakéhokoli předmětu, který svým tvarem připomíná munici, nechť ihned vyrozumí linku 158. Na nalezené předměty nikdy nesahejte a na bezpečném místě vyčkejte příjezdu policejní hlídky. 
 
V sobotu ráno 13. 4. 2013 zastavili krátce před třetí hodinou úpičtí policisté při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v Úpici na Sychrově ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky Peugeot. Po provedení běžné silniční kontroly policejní hlídka vyzvala muže sedícího za volantem k podrobení se dechové zkoušce. Přístroj na měření alkoholu prokázal 1,95 promile v dechu nezodpovědného čtyřicetiletého řidiče. Policejní hlídka uvedené protiprávní jednání zadokumentovala pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
 Dopravní policisté v průběhu dnů volna zadokumentovali 6 dopravních nehod, při kterých došlo ke zranění jedné osoby. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dopraváci vyřešili 58 přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 37 tisíc korun. Dechové zkoušce se podrobilo 176 řidičů motorových vozidel. Čtyři ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedli za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 8 pěších policejních hlídek. 
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 103 telefonátů, 45 z nich bylo využito a zbývajících 58 nesouviselo s prací PČR. 
por. Bc. Udo Ertner
22. 4. 2013 ve 13:30

vytisknout  e-mailem