Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za velikonočním víkendem

TRUTNOVSKO - Majetková trestná činnost a alkohol za volantem 

V průběhu uplynulého prodlouženého víkendu včetně pátku do středečního rána 3. 4. 2013 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o osmnácti nově spáchaných přečinech, které policejní hlídky zadokumentovaly a k těmto provedly prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení v případech podezření ze spáchání přečinů poškození cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky, zanedbání povinné výživy, maření výkonu úředního rozhodnutí, výtržnictví a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali sto dvacet sedm přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
Policisté ze Dvora Králové nad Labem v úterý ráno 2. 4. 2013 vyjížděli do obce Dubenec, kde dosud neznámý zloděj vnikl do místního kamenolomu. Z volně přístupné lokality nenechavec odcizil dvě stavební kolečka, několik elektromotorů, lana a jiné kovové výrobky. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na 34 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté po lapkovi a odcizených předmětech intenzivně pátrají.
 
Na policisty z Vrchlabí se v úterý 2. 4. 2013 obrátil s žádostí o pomoc čtyřiačtyřicetiletý muž, který službukonajícímu policistovi oznámil krádež finanční hotovosti. Místní muži zákona provedeným šetřením zjistili, že peníze měly zmizet z kapsy oděvního svršku, který byl uložen ve skříni jednoho z bytů v ulici Na Výšině. Oznamovatel vyčíslil škodu na necelých 36 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Po zloději a odcizené finanční hotovosti místní muži zákona intenzivně pátrají.
 
Ze spáchání přečinu výtržnictví je důvodně podezřelá trojice mladíků ve věku od devatenácti do čtyřiadvaceti let z Trutnova a Horního Maršova, kteří v pondělí 1. 4. 2013 krátce po poledni společně navštívili jeden z obchodních domů na Horské ulici. Jeden ze shora uvedených mladíků byl v hypermarketu přistižen pracovníkem bezpečnostní agentury při krádeži zboží, jehož hodnota byla předběžně vyčíslena na necelé 2 tisíce korun. Uvedené protiprávní jednání vyvrcholilo napadením pracovníka ostrahy, který byl ze strany shora uvedené trojice zasypán několika údery a kopanci. Poškozený musel vyhledat lékařské ošetření. Za shora uvedené protiprávní jednání může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
 
V pondělí odpoledne 1. 4. 2013 zastavili vrchlabští policisté při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na Lánovské ulici ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky Volkswagen. Po provedené lustraci byl muž sedící za volantem vyzván k podrobení se dechové zkoušce. Přístroj na měření alkoholu prokázal 2,46 promile v dechu nezodpovědného třiašedesátiletého řidiče. Policejní hlídka uvedené protiprávní jednání zadokumentovala pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Krátce před půlnocí z neděle na pondělí 1. 4. 2013 vyjížděla trutnovské policejní hlídka do jedné z restaurací na Horské ulici, kde dosud neznámý zloděj jednomu z hostů odcizil mobilní telefon. Přivolaná policejní hlídka na místě provedeným šetřením zjistila, že lapka využil nepozornosti majitele přístroje značky HTC, který nechal telefon ležet bez dozoru na volně přístupném místě restauračního zařízení. Pro zloděje pak byla krádež mobilního telefonu v hodnotě 15 tisíc korun otázkou několika okamžiků. Za přečin krádež hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.
 
V průběhu velikonočního víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek. 
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 132 telefonátů, 60 z nich bylo využito a zbývajících 72 nesouviselo s prací PČR. 
por. Bc. Udo Ertner
3. 4. 2013 v 11:10

vytisknout  e-mailem