Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ohrožení pod vlivem návykové látky

České Budějovice - Mladý řidič pod vlivem dvakrát havaroval až svou jízdu ukončil s těžkým zraněním. 

Českobudějovičtí kriminalisté z oddělení obecné kriminality v těchto dnech zahájili trestní stíhání 31 letého muže pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Počátkem září letošního roku v odpoledních hodinách, jel se svým osobním vozidlem tovární značky Hyundai I10, kdy v krajském městě nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze a stavu vozovky a svému aktuálnímu stavu a v levotočivé zatáčce nezvládl řízení vozidla, zachytit levou částí vozidla o sloup veřejného osvětlení a pravou přední částí vozidla narazil do levé boční částí parkujícího vozidla Opel Agila. Poté aniž by zastavil, pokračoval v jízdě ven z města směrem na Boršov nad Vltavou, kde při projíždění pravotočivé zatáčky dostal smyk a svou jízdu skončil nárazem do vzrostlého stromu. Ve vozidle zůstal zaklíněný a po vyproštění byl převezen do zdravotnického zařízení.

Prvotně případ vyšetřovali dopravní policisté, kteří zajistili odběr krve a po analýze byla zjištěna hladina alkoholu v krvi řidiče převyšující  2 promile. Při dopravní nehodě si také přivodil těžké zranění.

Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz  

24. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem