Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Ohrožení pod vlivem návykové látky

KARLOVARSKO – Řídili pod vlivem alkoholu. 

Na konci června v nočních hodinách řídil 34letý řidič osobní vozidlo značky Renault v Karlových Varech po ulici Východní. Vozidlo řídil i přesto, že byl pod vlivem alkoholu, a to že by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí či způsobit značnou škodu na majetku si nejspíš ani neuvědomil. Při jízdě zřejmě nerespektoval dopravní značku „Stezka pro chodce“, vjel na tuto stezku a pokračoval dál, směrem k ulici Stará Kysibelská. Při tom byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou, která s řidičem provedla orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v těle. Byly mu naměřeny hodnoty 0,93 a 0,97 promile alkoholu. Na místě mu byl policisty zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Poté se řidič dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Laboratorním vyšetřením byla následně zjištěna hladina alkoholu v krvi 1,20 promile.


 V druhé polovině srpna v nočních hodinách řídil v Nejdku 62letý muž osobní vozidlo značky Opel. Když jel s uvedeným vozidlem po ulici Náměstí Karla IV., byl zastaven a zkontrolován místní policejní hlídkou. Ta mimo jiné s řidičem provedla orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla pozitivně. Řidiči policisté naměřili 1,21 promile alkoholu. Poté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Následně se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu.

V obou případech bylo řidičům sděleno podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest či zákaz činnosti.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
28. 8. 2018

vytisknout  e-mailem