Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ohrožení pod vlivem návykové látky

ÚJEZD SV. KŘÍŽE, KDYNĚ – Žena i muž řídili podnapilí. Při dechové zkoušce oba nadýchali přes 1 promile alkoholu.  

     V uplynulých dnech řešili policisté z Poběžovic a policisté ze Kdyně dva případy řízení vozidla pod vlivem alkoholu.
     Nejprve zastavili poběžovičtí policisté 27. prosince na silnici II. třídy číslo 195 vozidlo Volkswagen, které jelo v nočních hodinách od Újezdu sv. Kříže směrem na Svržno. Při kontrole policisté vyzvali 35letou řidičku k provedení dechové zkoušky, která byla pozitivní. Přístroj naměřil hodnotu 1,23 promile alkoholu, opakovaným měřením byla zjištěna hladina nižší, a to 1,11 promile alkoholu. Na základě pozitivních dechových zkoušek byla žena převezena na lékařské vyšetření a odběr krve. Policisté jí další jízdu zakázali a zadrželi jí řidičský průkaz.
     Následující den řešili obdobný případ i kdyňští policisté. Ti zastavili kolem 3:00 hod. ranní ve Vodní ulici ve Kdyni osobní vozidlo Mercedes, které řídil 24letý mladík. Při provedené dechové zkoušce přístroj naměřil 1,47 promile alkoholu, u opakovaného měření klesla hodnota na 1,20 promile alkoholu. Následně se řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. I tomuto muži policisté zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz.
     
     V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
30. 12. 2013

vytisknout  e-mailem