Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Ohrožení pod vlivem návykové látky

SOKOLOV- Řídil pod vlivem drog.  

 Z přečinů Ohrožení pod vlivem návykové látky v jednočinném souběhu s přečinem Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je obviněn muž ze Slovenska. V Chodově, na Hlavní ulici řídil osobní vozidlo, přestože jeho stav vylučoval způsobilost k řízení motorových vozidel. Před jízdou  užil psychotropní látku methamfetamin. Při běžné silniční kontrole byl stavěn policisty, kteří u něj provedli kontrolu na alkohol a drogy. Test na drogy byl pozitivní. Požití drog řidičem potvrdil vzorek jeho moči. Byla zjištěna přítomnost amphetaminových derivátů vyšší než 5 mg/l a podle znaleckého posudku z odvětví zdravotnictví, odvětví toxikologie, nebyl muž  schopen řídit a bezpečně ovládat motorové vozidlo, nacházel se tedy ve stavu vylučujícím způsobilost k řízení motorového vozidla. Navíc policisté zjistili že v roce 2010 dosáhl celkového počtu 12 bodů podle bodového hodnocení řidiče a pozbyl tak  oprávnění k řízení všech motorových vozidel. Obviněnému také přitíží, že nerespektoval rozsudek Okresního soudu v Sokolově, kterým mu byl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel.
Vzhledem k tomu, že měl u sebe přechovávat psychotropní látku zvanou pervitin (hydrochlorid metamfetamin) sdělil mu policejní komisař obvinění z přečinu  Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Ve vozidle, které řídil v Chodově na Hlavní ulici,
měl při sobě dvě igelitové přepravky, které obsahovaly bílou krystalickou látku, ve které byla zjištěna přítomnost metamfetaminu.
 
por.PhDr.Papežová Zdeňka
Dne 4.9.2013

vytisknout  e-mailem