Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ohrožení pod vlivem návykové látky

České Budějovice - Muž jel opilý na elektrické koloběžce v centru města. 

Včera realizovali českobudějovičtí dopravní policisté případ jízdy pod vlivem alkoholu 48letého muže z krajského města, v blízkosti řek Malše a Vltavy. Dle zjištěných a doložených skutečností byl 25. listopadu v 14:20 hod. při dopravní kontrole strážníky Městské policie České Budějovice, zastaven řidič elektrické koloběžky – scooteru o výkonu 1,5 kW, který jel rychlostí 45 km/h v historické částí Českých Budějovic. Při kontrole zjistili, že je z dechu řidiče cítit zápach alkoholu. Proto ho vyzvali k provedení testu na zjištění přítomnosti v alkoholu v dechu přístrojem Dräger, kdy výsledek měření převýšil 2,3 promile. I po pár minutách opakovaný test se nikterak výrazně nelišil od prvního měření.

Proto na místo přivolali své kolegy z dopravního inspektorátu, kteří v centrální evidenci prokázali, že kontrolovaný muž není držitelem řidičského oprávnění k uvedenému jednostopému prostředku.

Svým jednáním se dotyčný muž dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a zároveň přestupku na úseku bezpečnosti v silničním provozu. Případ je šetřen formou zkráceného přípravného řízení, kdy si uvedený převzal sdělení podezření, ale do konce tohoto roku může očekávat předvolání k soudci okresního soudu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

5. prosince 2023

Odkazy do noveho okna

Elektrická koloběžka

Elektrická koloběžka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem