Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ohrožení pod vlivem návykové látky

České Budějovice - Silně opilý řidič havaroval do stromu. Noc strávil v policejní cele. 

V sobotu večer přijali dopravní policisté z Územního odboru České Budějovice oznámení o dopravní nehodě na silnici II/122, mezi obcemi Netěchovice a Týn nad Vltavou. Po příjezdu na místo zjistili, že řidič osobního vozidla tovární značky Renault Megane Scenic, jel po uvedené trase, kdy nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu komunikace a vlastnostem nákladu a při projíždění levotočivou zatáčkou vjel do pravého silničního příkopu, kde havaroval do vzrostlého stromu. Při vyšetřování nehody strážci pořádku zjistili, že 35 letý cizinec byl pravděpodobně ovlivněn návykovou látkou, což jim potvrdil i následně provedený test na zjištění alkoholu v dechu přístrojem Dräger. Výsledek měření převýšil 2,6 promile alkoholu. Po pár minutách opakovaný test potvrdil uvedené množství. Dále byl řidič vyzván k předložení řidičského průkazu a přitom zjistili, že není držitelem skupiny B.

Uvedený muž byl dle trestního řádu zadržen a převezen na protialkoholní záchytnou stanici, kde lékař po vyšetření uvedl, že je schopen pobytu v policejní cele. Následně jej do cely převezli, kdy poté vyrozuměli dosahového státního zástupce.

Druhého dne jej policisté k nehodě vyslechli a předali sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Poté ho převezli na státní zastupitelství, kdy je případ řešen formou zkráceného přípravného řízení se zadržením.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

10. února 2020

vytisknout  e-mailem