Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ohrožení pod vlivem návykové látky

ROKYCANY - Řidič se při kontrole podrobil testu na návykové látky, který byl pozitivní. Výsledky z lékařského vyšetření potvrdily návykovou látku v těle a byly zahájeny úkony trestního řízení.  

     Policisté z dopravního inspektorátu v Rokycanech kontrolovali 14. června v ul. Mládežníků v okresním městě 19letého řidiče ve vozidle Opel. Při kontrole se řidič podrobil testu na přítomnost návykové látky v těle, který byl s pozitivním výsledkem. Následné lékařské vyšetření, kterému se řidič podrobil,  prokázalo takové množství, že byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ dopravní policisté předali k dalšímu prověřování rokycanským kriminalistům.

 
V trestním zákoníku je stanoveno :
 
§ 274
Ohrožení pod vlivem návykové látky
1) Kdo vykovává ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, zaměstnání nebo jinou činnost, při kterých by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

nprap. Hana Kroftová
25. června 2014

vytisknout  e-mailem