Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ohrozil chod transfuzní stanice

LIBEREC - Opakovaně uvnitř areálu kradl.  

Ve středu 3. října se do areálu transfuzní stanice v ulici Baarova v Liberci vloupal neznámý pachatel a odcizil 30 metrů měděného kabelu, 30 metrů vodiče a 30 metrů datového kabelu. Svým jednáním pachatel ohrozil provoz stanice, neboť zkratem vypadl jistič rozvodny a mrazící box na krevní plazmu se stal nefunkčním.

O čtyři dny později - 7. října, se zloděj do areálu vrátil a odnesl si svazek osmi pětimetrových kabelů.

K třetí krádeži v transfuzní stanici došlo v neděli 14. října v ranních hodinách, kdy zloděj odcizil kabeláž ze strojovny.

Naposledy se do areálu transfuzní stanice zloděj vrátil ten stejný den večer a přišel si pro měděné potrubí. Tentokrát se mu odejít nepodařilo. Při činu byl zadržen policejní hlídkou. Policisté 29letého muže z Liberce zadrželi a následně vyslechli. Výslech nebyl jednoduchý, neboť muž je zbaven svéprávnosti k právním úkonům. Nyní bude ještě podroben zkoumání znalců z oboru psychiatrie, kteří stanoví, zda je trestně odpovědný za spáchané činy, kterými nemocnici způsobil škodu za 19 000 Kč.

Policisté služby kriminální policie a vyšetřování muži sdělení podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, kdy mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Další jeho vyšetřování probíhá na svobodě.

por.Mgr.Ludmila Knopová
18. října 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem