Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ohrožoval muže v metru pistolí - Policisté stále hledají muže, který vytáhl v metru zbraň

Detektivové pátrají po neznámém muži, který na druhého vytáhl v metru zbraň. Pátrají také po poškozeném a dalších svědcích celé události. 

Zcela nepochopitelná událost se odehrála ve stanici metra Staroměstská, ve středu, krátce před půlnocí. Vyděšení cestující z metra volali na tísňovou linku a oznámili, že v metru došlo ke konfliktu, kdy muž stojící s mladou ženou na perónu vytáhl střelnou zbraň a namířil ji na muže v soupravě metra. Celá událost se odehrála s největší pravděpodobností poté, co mezi dvojicí a mužem ve vagónu došlo ke slovní rozepři a následně mladík po vystoupení ze soupravy na nástupišti vytáhl zpoza opasku krátkou střelnou zbraň, aby ho zastrašil. Mladý muž, který vytáhl a namířil zbraň na cestujícího ve vagónu posléze i s dívkou odešli neznámo kam. 

Kriminalisté z 1. oddělení Prahy I zajistili kamerové záznamy, na kterých je podezřelý muž velmi dobře zaznamenán a prosí širokou veřejnost o pomoc. Pokud muže se ženou poznáváte, nebo jste byli svědky celé události, volejte prosím linku 158. Detektivové pátrají i po muži, který byl zbraní ohrožen. Za jakékoliv poznatky moc děkujeme. 

Neznámý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví a nebezpečné vyhrožování se zbraní, za což mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. 

por. Richard Hrdina - 7. června 2024

vytisknout  e-mailem