Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ohrožovala mravní výchovu dcery

LOUNY - Neposílala ji do školy; Zmizel pracovní stroj...  

Neposílala ji do školy

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření pro trestný čin ohrožování mravní výchovy mládeže 47leté matce z Lounska. Ta umožnila své dceři vést zahálčivý život tím, že ji nedostatečně kontrolovala při docházce do základní školy. Žákyně v době od 11. února do 30. března zameškala celkem 136 neomluvených vyučovacích hodin. Přestože matka byla již za obdobný skutek projednávána Městským úřadem v Žatci, k nápravě z její strany nedošlo. Proto nyní čelí trestnímu stíhání.

Zmizel pracovní stroj

Ze středy na čtvrtek se z areálu jednoho zemědělského družstva na Lounsku ztratil zaparkovaný pracovní stroj zn. Caterpillar Cat. Hodnota zánovního stroje byla odhadnuta na 900 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Pokud pachatele dopadnou, hrozí mu za tento trestný čin podle zákona trest odnětí svobody ve výši od dvou do osmi let.

Zloděj se vloupal do chat

V minulých dnech zavítal do zahrádkářské kolonie nad Libořicemi neznámý pachatel. Z jednoho rekreačního obydlí odcizil nafukovací bazén, dětská vozítka, ale také jedenáct balíků dlažby. Z druhé chaty si zloděj přisvojil varnou konvici, dalekohled a dětský bazén. Celková škoda činí bezmála dvacet tisíc korun. Policisté oba případy šetří jako trestné činy krádeže, porušování domovní svobody a v jednom případě také poškozování cizí věci, po pachateli-ích pátrají.

 

vytisknout  e-mailem