Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ohrožování výchovy dítěte

LITOMĚŘICKO – Díky nezodpovědným rodičům vedl zahálčivý život. 

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil v těchto dnech rodiče nezletilého chlapce z Lovosicka z trestného činu ohrožování výchovy dítěte. Obvinění v době od listopadu do prosince 2017 řádně nedbali na povinnou školní docházku svého nezletilého syna na jedné ze základních škol. Umožnili mu tak zameškat celkem 116 vyučovacích hodin. V případě prokázání viny hrozí obviněným trest odnětí svobody až na dvě léta.

Pozor na internetové podvodníky!

Oznámení o podvodném jednání prostřednictvím internetu přijali v těchto dnech litoměřičtí policisté. Poškozený projevil zájem o poskytnutí půjčky, která byla nabízena neznámou osobou na inzertních internetových stránkách. Půjčka mu byla přislíbena, ale podmínkou bylo zaplacení manipulačních poplatků ve výši 18 tisíc korun. Po zaplacení požadovaných poplatků však poškozenému půjčka poskytnuta nebyla a jeho peníze mu nebyly vráceny. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Okradena při nákupech

Počátkem tohoto týdne byla v jenom litoměřickém nákupním centru okradena zákaznice. Při výběru zboží jí neznámý lapka v nestřeženém okamžiku sáhl do otevřené kabelky a zmocnil se její peněženky s finanční hotovostí a osobními doklady. Škoda je vyčíslena na více než 9 tisíc korun. Po pachateli krádeže a odcizených věcech policisté pátrají.

Jak předcházet kapesním krádežím – více ZDE.

Litoměřice, 28. 3. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem