Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Okamžité oznámení vedlo k okamžitému dopadení možných pachatelů

MŘ Ostrava - Pes Falko „vyčmuchal“ odcizené dětské horské kolo. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojnice na konci minulého týdne přijala oznámení od muže, který v noční době z okna panelového domu na ulici Tylova viděl odjíždět na kole muže, a určitě to nebyli nájemníci jejich domu. Podle dalších informací se mělo jednat o dvě dětské a jedno dospělé horské jízdní kolo. Následně uvedl jejich popis a směr újezdu. Operační okamžitě dala do éteru oznámení, uvedla přesnou adresu a na místo vyslala také psovoda.

Během chvíle se na místo sjelo několik policejních hlídek. Zjistili, že došlo k poškození více zámků dveří a vloupání do pěti sklepních kójí. Proto pojali podezření, že právě ujíždějící muži na kolech mohou být možní pachatelé. Oznamovatel a svědek v jedné osobě mužům zákona sdělil bližší informace, a poté se vydali propátrávat okolí. Netrvalo dlouho a na ulici Jugoslávské policisté z oddělení hlídkové služby Ostrava viděli dva muže ve věku 29 a 36 let. Jeden z nich jel na dětském a druhý na dospělém horském kole. Vzhledem k tomu, že se mohlo jednat o možné pachatele, byli zadrženi. Na místě činu se ukázalo, že právě oni měli z domu ujíždět. Policisté však pátrali ještě po třetím odcizeném kole a prohledávali blízký terén. Na místo se dostavil také kynolog se služebním psem. Německý ovčák Falko provedl průzkum terénu v okolí místa pravděpodobného útěku pachatelů. Při propátrání prostoru lesa čtyřnohý pomocník zalehl místo, které následně označil štěkotem. Jeho „páníček“ následně v prostoru křoví našel další odcizené dětské horské jízdní kolo.

Policisté z obvodního oddělení Ostrava-Vítkovice v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Policisté tak díky svědkovi a okamžitému oznámení na linku 158 zadrželi dvě podezřelé osoby, se kterými nadále probíhají procesní úkony. Také byly zajištěny tři jízdní kola, které tak budou moci být vráceny zpět do rukou poškozeným. Oznamovateli tímto děkujeme, že mu nebyla situace lhostejná a hned reagoval voláním na tísňovou linku.

dne 1. srpna 2024

por. Bc. Eva Michalíková

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem