Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Okénko v koupelně nalákalo zloděje

NÁCHODSKO - Než se vrátili z práce, v domku řádila škodná 

Lidé, co chodí do práce, většinou ráno zamknou byty a domy, odejdou a vrátí se až odpoledne. Jiní do řádné práce nechodí, ale naopak mají v pracovní době spoustu času a v něm často slídí po cizím majetku. Obětí takového darebáčka se stali majitelé domku v Novém Městě nad Metují. Všiml si, že jedna z novostaveb má ponechané pootevřené větrací okénko v koupelně.
 
I několikacentimetrová škvírka mezi oknem a zárubní pak nezvanému návštěvníku stačila. Zbytek okna vypáčil a vlezl dovnitř. A než se obyvatelé domku vrátili z práce domů, zkontroloval jim vybavení domácnosti a to hodnotné, co se dalo zpeněžit, vzal s sebou. Domácím tak zmizel notebook, digitální fotoaparát, obálka s hotovými penězi a další drobná elektronika, celkem za 21.000 korun. Okradené by ani nenapadlo, že taková nenápadná škvírka mezi oknem může být pro někoho pozvánkou k nezvané návštěvě.
 
Po pachateli policisté pátrají a všechny občany nabádají, aby své domovy řádně zajistili. Nezvaným návštěvníkům opravdu stačí jen malý náznak a využijí každé příležitosti.
por. Bc. Eva Prachařová
15. 9. 2011 v 15.00 hodin

vytisknout  e-mailem