Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Oklamal pojišťovnu

LIBEREC - V souvislosti s dopravní nehodou uplatňoval u pojišťovny pojistné plnění, přičemž jí zamlčel důležité informace, které ovlivnily výši pojistného plnění.  

Libereckým kriminalistům se podařilo objasnit případ pojistného podvodu, kterého se dopustil  42letý muž z Jablonecka. V souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo v měsíci dubnu roku 2011 v Liberci, ulici Karlinská, nahlásil muž  u pojišťovny vznik pojistné události. Při této nehodě řidička vozidla Hyundai poškodila při parkování do řady stojících aut jeho vozidlo Saab, kdy narazila do levé strany vozidla. V den nehody provedl zaměstnanec pojišťovny fyzickou kontrolu vozidla, kdy vše řádně zadokumentoval. Při této likvidaci však majitel vozidla Saab pojišťovně zamlčel podstatné skutečnosti a uplatnil poškození, která se na vozidle prokazatelně nacházela již před uvedenou dopravní nehodou. Tato poškození již v minulosti uplatnil u jiné společnosti, kde na ně čerpal pojistné plnění. Muž oklamal tímto pojišťovnu za účelem navýšení vzniklé škody a čerpání vyššího pojistného plnění. Pojišťovna tak společnosti, která deklarovala opravu vozidla, vyplatila pojistné plnění ve výši téměř 90 tisíc korun.

Kriminalisté muži sdělili obvinění ze spáchání trestného činu pojistný podvod a vyšetřování nyní probíhá na svobodě. Muž bude čekat, jaký trest mu uloží soud. Za uvedené jednání mu hrozí trest odnětí svobody v rozsahu šesti měsíců až tří let.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974466207
15. srpna 2013

vytisknout  e-mailem