Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Okrádal lidi prostřednictvím internetového portálu

LIBEREC - Počátkem února letošního roku neznámý pachatel vylákal od kupujících prostřednictvím internetového bazarového portálu pod záminkou prodeje mobilního telefonu finanční hotovost. Kupující do současné doby žádné zboží neobdrželi.  

V současné době policisté z Obvodního oddělení Liberec - Vesec evidují případ podvodného vylákání finanční hotovosti od několika kupujících prostřednictvím internetového bazarového portálu. Neznámý pachatel doposud ve třech případech počátkem měsíce února letošního roku vylákal od kupujících prostřednictvím internetového portálu pod záminkou prodeje mobilního telefonu finanční hotovost. Objednávka zboží vždy probíhala e-mailovou poštou a prostřednictvím telefonické komunikace. Poté, co kupující zaslali prodávajícímu finanční hotovost za objednané zboží na bankovní účet prodávajícího, přestal prodávající s kupujícími komunikovat a do současné doby kupující žádné zboží neobdrželi, ani jim nebyly navráceny peníze. Celkově tak neznámý pacahtel vylákal na kupujících téměř 15 tisíc korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin "Podvodu", za který hrozí pachateli v případě jeho dopadení dvouletý trest odnětí svobody. Je dosti pravděpodobné, že se poškozených přihlásí na policii i více. Nyní policisté po neznámém prodejci pátrají.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
9. října 2013

vytisknout  e-mailem