Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okrádal pacienty v nemocnici

CHOMUTOV - O plechy je zájem, Při bourání našel granát.... 

Okrádal pacienty v nemocnici
V červenci došlo v chomutovské nemocnici k několika krádežím. Z pokojů na interním oddělení zmizel pacientům notebook, telefon, peníze a osobní doklady. Kromě toho nahlásil majitel prodejny, která je umístěná ve stejném objektu vloupání. Z obchodu zmizely cigarety a cukrovinky. Celková škoda se vyšplhala na téměř 50 tisíc korun. Pátrání policistů po totožnosti neznámého zloděje bylo tentokrát úspěšné. Po necelém měsíci vyšetřování mohli z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku obvinit 37letého muže z Jirkova. Ten má s porušováním zákona již své zkušenosti, za stejnou trestnou činnost byl totiž odsouzen Okresním soudem Chomutov již před dvěma roky. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
O plechy je zájem
V obci na Radonicku kradli dva mladíci ve věku 17 a 19 let. Společně se vydali do objektu bývalého prasečáku, kde ze stropu odlámali hliníkové plechy. Protože při svém konání strop poškodili, čekají na ně hned dvě obvinění – z krádeže a poškození cizí věci. Zástupce firmy, které stavba patří, vyčíslil škodu na 24 tisíc korun.
 
Při bourání našel granát
Policisté z Klášterce nad Ohří vyjížděli do zahrádkářské kolonie odkud majitel jedné ze zahrádek oznámil, že při bourání staré zídky narazil na zrezivělý kovový předmět připomínající velkou nábojnici. Místo nálezu policisté zajistili a přivolali pyrotechniky. Odborníci zjistili, že se jedná o nevybuchlý vojenský dělostřelecký protipancéřový granát. Nález zajistili a odvezli k likvidaci. V souvislosti s nálezem granátu nebyl nikdo zraněn.
 
Podváděla stát
Státní kasu připravila o téměř 137 tisíc korun 31letá žena z okresního města. Při pobírání sociálních dávek zamlčela, že dostávala v cizině přídavek na dítě a rovněž nedoložila příjem druha, který také pracoval v cizině. Žena nesplnila oznamovací povinnost, která jí ze zákona vyplývá. Za podvod hrozí pachatelce peněžitý trest nebo až dvouletý pobyt ve vězení.
 
Vykázání nestačilo
Radoničtí policisté vykázali ze společného bytu v obci Pětipsy 34letého muže, který již delší dobu napadal svou družku. Muže řádně poučili o právech a povinnostech, které mu z opatření vyplývají. Podmínky vykázání muž ale porušil, když opakovaně bouchal na okno bytu a telefonicky ženu kontaktoval. Tentokrát čeká na pachatele obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Soud může pachatele poslat až na tři roky za mříže.
 
Půjčila si, naplatí
49letá žena z Chomutova uzavřela před časem úvěrovou smlouvu na poskytnutí finanční hotovosti. Již při sepisování však uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši přijmu.Kromě toho věděla, že poskytnutou půjčku nebude schopna splácet. Do dnešního se tak dluh vyšplhal na téměř 22 tisíc korun a žena je nekontaktní.
 
4. srpna 2011  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem