Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okrádal příbuzné

MOST - Našel skrýš s penězi a z té si vybíral peníze; Podezřelý při útěku spadl a zranil se 

Svého vzdáleného příbuzného okrádal po dobu několika měsíců jeden mladý podnikavec, kterého policejní komisař mostecká policie obvinil nedávno z provinění krádeže. Mladík ze sousedního okresu na Mostecko jezdil na návštěvy k příbuzným již od loňského podzimu. V bytě nečekaně objevil skrýš s penězi a při každé návštěvě si z úkrytu vzal pár tisícovek na přilepšenou. V dubnu se však vše provalilo, poškození přišli na to, že jim někdo z peněz odcizil přes 400 tisíc korun. Policie pak provedeným šetřením odhalila, kdo má krádeže peněz na svědomí. Mladík sice zpočátku zapíral a do lží se zamotával. Zkušené kriminalisty však neošálil. Odcizené peníze použil pro vlastní potřebu. Částí splatil dluhy, za něco si nakoupil věci pro sebe, jiné podaroval, jindy za cizí peníze hostil kamarády.


 

Zahrádkáři přistihli nezvaného hosta, ten se při útěku zranil a skončil v nemocnici

V sobotní podvečer v zahradní kolonii v Janově slyšel jeden zahrádkář podivný šramot v sousední zahradě, kde její majitel nebyl přítomný. Nejprve si myslel, že jsou tam kočky, ale přesto šel sousedovic pozemek zkontrolovat. U plotu si všiml díry, a poté uviděl i otevřená vrátka u kůlny a pověšený batoh. Zavolal směrem ke kůlně, když z ní vyšel neznámý mladý muž. Na dotaz, co tam dělá, neznámý odpověděl, že je to jeho zahrada. Když mu svědek řekl, že majitele dobře zná, tak podezřelý popadl batoh a přelezl plot a dostal se do jeho zahrady, kde zmateně pobíhal. Poté překonal další plot, kdy dle svědků měl spadnout na záda, ale přesto běžel dál. Na konci měl vyskočit na elektrorozvodnou skříň, ze které se zřítil a utrpěl blíže nezjištěné zranění. Zahrádkáři mu přivolali sanitu a zavolali i policii. Podezřelý muž z Litvínova je nyní vyšetřován pro podezření z přečinu krádeže. Okolnosti případu, výše způsobené škody a rozsah zranění jsou nyní předmětem vyšetřování hamerských policistů.


 

Zloděj kradl z batohu, nikdo ho neviděl

Smolný den měl jeden mladý muž z Mostu. Ten byl o víkendu okraden neznámým pachatelem. Muž v sobotu navštívil pracovně několika akcí v Mostě a s sebou měl batoh. V něm měl osobní věci a také peněženku s finanční hotovostí, doklady a platebními kartami. A právě o peněženku neznámo kde přišel. Poškozený Mostečan vyčíslil škodu na částku 3 000 korun a krádež ohlásil mosteckým policistům.


 

Na kávě si nepochutnal

Dobrou kávu zřejmě miluje 20letý mladík z Mostu. O víkendu v neděli přišel nakupovat do jednoho mosteckého supermarketu. Z regálu si vybral šest balení kávy značky Davidoff. Zboží si ukryl pod svetr a poté zamířil k pokladně, kterou prošel bez zaplacení. Krádež však neunikla pozornosti přítomného detektiva, který mladého lapku zadržel. Lup v hodnotě 1 179 korun byl zajištěn a vrácen zpět do prodeje. Lapka skončil na policii, kde mu policejní inspektor s ohledem na kriminální minulost sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.


 

Zahrádku navštívil nevítaný host

Neznámý pachatel o víkendu vnikl v zahradní kolonii v obci Želenice na Mostecku na jednu parcelu poté, co překonal drátěné oplocení. Následně vnikl na zahradu a vloupal se do kůlny. Z ní zloděj odcizil různé elektrické nářadí. Poškozený zahrádkář, který krádež vloupáním odhalil v sobotu odpoledne po příjezdu na místo, vyčíslil hmotnou škodu na částku pět tisíc korun a vloupání oznámil obrnické policii.


 

Někdo si pořídil zdarma kočárek

Nový kočárek si pořídil zatím neznámý přičinlivec. Ten se minulý týden vloupal v jednom obytném domě v Litvínově do kočárkárny a z ní odcizil uložený dětský kočárek značky Milly Mally modré barvy. Poškozený majitel krádež kočárku v hodnotě vyšší jak jeden tisíc korun nahlásil na obvodním oddělení Policie ČR v Litvínově.


 

Neuzamkl auto, přišel o mobil

Že je pozdě bycha honiti, si pozdě uvědomil jeden mladý muž z Litvínovska. O víkendu v Litvínově dopoledne zaparkoval své vozidlo a odskočil si vyzvednout peníze k bankomatu. Auto neuzamkl, a i když si to vzápětí uvědomil a k vozidlu spěchal, někdo byl rychlejší a z interiéru vozidla mu odcizil jeho mobilní telefon značky Samsung v hodnotě 12 tisíc korun. Případ krádeže vyšetřují litvínovští policisté, kteří po zloději pátrají.


 

Odložené mikiny se někdo zmocnil, byl v ní mobil

I další mobil změnil majitele díky nepozornosti jednoho muže z Litvínovska. Ten si na mosteckém koupališti minulý týden ve vstupní hale odložil na sedadlo svůj oděv a poté šel dovnitř objektu plavat. Na oděv však zapomněl. Toho využil neznámý poberta, který si odložené mikiny všiml a tu si přivlastnil. V kapse našel i mobilní telefon. Poškozený vyčíslil škodu na částku 16 tisíc korun. Případ krádeže nyní šetří policisté mosteckého obvodního oddělení.


 

Z regálu zmizel zabezpečený notebook

Zatím neznámý pachatel v přesně nezjištěný den v měsíci duben kradl v jedné mostecké prodejně se spotřební elektronikou. Z regálu s vystavenými výrobky lapka odcizil zabezpečený vystavený notebook značky Asus. Poškozená prodejna odhadla cenu počítače na částku 12 000 korun. Krádeží se zabývají mostečtí policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 30. dubna 2012

vytisknout  e-mailem