Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Okrádal ženy na ulici

ČESKÁ LÍPA - O zlaté řetízky 

     Policisté už znají jméno zloděje, který v České Lípě za bílého dne okradl o zlaté šperky dvě ženy. K prvnímu případu došlo 15. října, když 68 letá žena procházela ze  Střelnice na sídliště Sever do Okružní ulice. Jednadvacetiletý mladík postával poblíž silnice a koukal jí přímo do očí, přitom se na ni usmíval. Začala přemýšlet, odkud se znají . Mladý muž  k ní s úsměvem na tváři přistoupil blíže, beze slova jí strhl z krku zlatý řetízek a utekl s ním. Hodnota šperku činila zhruba 2 500 korun.

     O osm dní později okradl stejný pachatel  i 52 letou ženu před českolipským nákupním střediskem Kaufland.  Tentokrát se jí nejprve zeptal : "Kolik je hodin? ". Na odpověď ale nečekal,  utrhl jí z krku zlatý řetízek a nechal si ho. Jeho hodnota činila rovněž 2 500 korun. Obě ženy ho popsaly jako velmi pohledného, sympatického,   mladého muže.

     Kromě toho, že si troufl okrádat ženy, má na svědomí i vloupání do benzinové čerpací stanice společnosti Benzina v Borské ulici v České Lípě, kde 3. listopadu  nad ránem způsobil škodu za 12 000 korun.

     Za zmíněné skutky mu nyní  hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Na rozhodnutí soudu  o vině a trestu si  počká na svobodě.

 

por. Bc. Ivana Baláková
13. prosince 2012

vytisknout  e-mailem