Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okrádali ženy, aniž by vystoupili z vozidla

TEPLICE - Kuriozní způsob krádeží si vybrali dva muži z Litoměřic. 

Okrádali ženy, aniž by vystoupili z vozidla
 
Kuriozní způsob krádeží zvolila dvojice zlodějů z Litoměřic. Během dvou dnů okradli 4 ženy a příliš se u toho nenadřeli. Kradli totiž přímo z vozidla.
 První krádež se stala na Děčínsku, kde se muži domluvili na způsobu provedení a přijeli vozidlem Peugeot k poškozené ženě, která jela na kole do zaměstnání. Mladší z mužů sedící na místě spolujezdce se naklonil z vozidla a odcizil z nosiče kola volně položený batoh s peněženkou, klíči a oblečením. Následně z místa ujeli.
Druhou krádež provedli jen o hodinu později v Chabařovicích. Zde okradli ženu, která šla po chodníku na zastávku MHD, opět u ní přibrzdili a stejným způsobem jí z ramene spolujezdec strhl kabelku s doklady, penězi a mobilem.
Do třetice si ten samý den vyhlídli ženu, která jela na babetě v Krupce. Natlačili na ní vozidlem ,až žena ucítila tlak na noze a zastavila. Spolujezdec ze sedadla pravou rukou odcizil z košíku umístěného na babetě tašku s mobilem, peněženkou,doklady a platební kartou.  
Čtvrtou poslední krádež uskutečnili druhý den v Kamenickém Šenově. Opět přijeli k ženě jdoucí po chodníku, kdy po přiblížení se k poškozené došlo ke stržení kabelky.
Celkem svým jednáním způsobili okradeným ženám škodu kolem 5 tisíc korun.
Ke ztotožnění pachatelů pomohli teplickým policistům kolegové z Litoměřic, kteří vozidlo, kterým zloději jezdili, poznali. Jednomu z mužů již bylo sděleno obvinění z loupeže, krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po druhém pachateli, jehož totožnost znají, policisté pátrají.
 
 Teplice, 11.června 2010, por.Bc.Ilona Novotná

vytisknout  e-mailem