Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okraden u baru

LITOMĚŘICE – Přišel o peněženku; Stačila chvilka; Odvezl i polínka 

O své finance přišel v sobotu v nočních hodinách 27letý mladík při návštěvě jedné z litoměřických restaurací. Při posezení u barového pultu využil neznámý lapka nestřeženého okamžiku a přivlastnil si peněženku ze zadní kapsy kalhot poškozeného. V peněžence se nacházela finanční hotovost, osobní doklady a platební karta. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 

Stačila chvilka
V sobotu v pravé poledne se neznámý lapka vloupal do osobního vozidla zaparkovaného v Lovosicích v ul. Terezínská. Poškození opustili vozidlo, v němž zanechali na zadních sedadlech dva notebooky v hodnotě 20 tisíc korun. Když se po necelé hodině k vozidlu vrátili, čekalo je nepříjemné překvapení. Rozbité okénko nesvědčilo o ničem dobrém. Následný pohled do vozidla je ujistil, že jejich neopatrnost se nevyplatila. Po výpočetní technice a neznámém pachateli teď pátrají lovosičtí policisté.
 

Odvezl i polínka
Oznámení o vloupání do kůlny přijali v sobotu terezínští policisté. Neznámý pachatel vnikl za použití násilí do kůlny na dvoře domu v Terezíně a odcizil dětská jízdní kola, nářadí a zde uskladněné naštípané dřevo. Majitel objektu předběžně vyčíslil škodu na více jak 5 tisíc korun, případ je vyšetřován jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

Peníze zpronevěřil
Z rukou policistů si v pondělí převzal podezření ze zpronevěry 30letý muž z Mělnicka. Za slíbenou opravu rodinného domu u Štětí inkasoval v roce 2008 od poškozených finanční hotovost jako zálohu na plánované opravy. Majitelé domu se však do současné doby oprav ani vrácení peněz nedočkali. Podle trestního zákoníku může být podezřelý muž potrestán až pětiletým vězením.
 

14. 1. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem