Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Okradená seniorka

OLOMOUCKO - Zloděj starou paní přesvědčil, že má v bytě prasklou vodovodní trubku  

Okradená seniorka
Ve čtvrtek kolem 16. 30 hodin oslovili sedící na lavičce před domem na ulici Norská v Olomouci třiadevadesátiletou seniorku dva neznámí muži. Ženě sdělili smyšlenou legendu o tom, že jí v bytě praskla voda a je nutná kontrola vodovodních trubek. Do bytu však se seniorkou odešel jen jeden z nich. Snažil se ženu přesvědčit, že má vlhkou zeď na toaletě a taky podlahu v koupelně. Slíbil jí, že pokud mu dá peníze, zařídí opravu. Seniorka odešla telefonovat svému synovi o pomoc při řešení této situace a v tom náhle uviděla, jak muž z bytu rychle utíká ven na chodbu. Následně zjistila, že byla okradena o 32 tisíc korun.
 
Popis pachatelů:
Jednalo se o dva mladíky ve věku zhruba od 25 do 30 let. První byl vysoký 175 až 180 cm, střední postavy, oholený. Oblečené měl světlé tričko s krátkým rukávem, kostkované tříčtvrteční kalhoty cihlové barvy a obuté měl sportovní plátěné boty. Na hlavě kšiltovku světlé barvy. Mluvil s ostravským přízvukem. Druhý byl trochu vyšší a hubenější, také oholen. Oblečený byl do sportovního oblečení a na hlavě měl taktéž kšiltovku. Oba byli slušně oblečeni a slušně vystupovali. 
 
Prosíme občany, kteří se v uvedenou dobu pohybovali poblíž a všimli si podezřelých osob, anebo osob, odpovídajícím popisu, aby se přihlásili s informacemi na nejbližší policejní služebnu nebo linku 158. Děkujeme za spolupráci.
 
por. Mgr. Bc. Marie Štrbáková, DiS.
25. 7. 2014

vytisknout  e-mailem