Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Okradená seniorka

Jeseník - Přes veškerá varování stále dochází k okrádání seniorů 

I přes neustálé upozorňování na různé podvodníky, si senioři nedávají pozor a přicházení o své úspory. Ve středu 19. ledna byla okradena o 20.000 Kč 86letá žena ze Skorošic. Neznámá žena použila již starou, ale jak je vidno, stále účinnou fintu. Zazvonila u domku a požádala o trochu vody, protože jí je nějak špatně. Zároveň začala nabízet k prodeji deku, kterou po celou dobu držela před sebou rozprostřenu. Stařence se ženy zželelo a pro vodu jí zašla. Když se neznámá žena napila, po deseti minutách z domu odešla. Odpoledne přišel 86letou ženu navštívit její 50letý syn. Ten si v obývacím pokoji všiml poškozeného sekretáře. V místě zámku bylo patrné poškození po páčení. Stařenka nakonec zjistila, že jí ze sekretáře zmizela obálka s 20.000 Kč. Když na místo přijeli policisté a začali celou věc prověřovat, zjistili, že žena stejného popisu se snažila vloudit také do domu 82letého muže v Kobylé nad Vidnavkou. Naštěstí jí senior nedal vůbec žádnou šanci a hned ji vypoklonkoval ven.
Výpovědi poškozených ukazují na to, že se jednalo o jednu a tutéž pachatelku. Žena světlé pleti byla hubené a vysoké postavy. Měla světlé dlouhé vlasy. Mluvila jednou plynule česky a podruhé s polským přízvukem. Svědkové policistům popsali i další ženiny kumpány. Na místo vždy přijelo černé vozidlo s tříčlennou posádkou. Řidič zůstal stát u automobilu a dvě ženy odešly k domu. Druhá žena, kterou poškození nikdy neviděli, byla tmavé pleti, menší postavy a s černými vlasy. Obě pachatelky byly oblečeny do dlouhých černých sukní.
Žádáme všechny občany, aby byli velmi obezřetní při jednání s cizími lidmi, a jakmile by zaznamenali pohyb podezřelých vozidel či osob, aby zavolali na linku 158.

por. Ing. Tereza Neubauerová

21. ledna 2011

vytisknout  e-mailem