Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Okradená seniorka

Přerov - Dvě ženy oslovily seniorku na ulici, jedna z nich se pak vloudila do jejího bytu.  

Starý trik se zanecháním vzkazu pro někoho jiného zabral. Jeho obětí stala 78 letá paní z Přerova. Včera kolem poledne ji na ulici Kozlovské v Přerově zastavily dvě ženy ve věku kolem 40 a 25-30 let. Starší z nich se s paní dala do hovoru a předstírala, že je její známá. Díky tomu od ní zjistila, kde bydlí. Mladší z žen se pak pod záminkou, že někomu z jejich domu chce nechat vzkaz, vloudila s paní do domu a pak i do jejího bytu. Dveře od bytu však nechala otevřené. Paní pak zabavila a po chvíli z bytu odešla. Až po jejím odchodu seniorka zjistila, že jí z obálky z ložnice někdo ukradl tři tisíce. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody, za který pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Na případu pracují a po pachateli pátrají.
 
Podle popisu poškozené paní se mělo jednat o ženu ve věku kolem 40 let, snědší pleti, vysoká byla kolem 165 cm, plnoštíhlé postavy. Oblečená byla do světlého oblečení. Druhá byla ve věku kolem 25-30 let, snědší pleti, vysoká kolem 160 cm, střední postavy, s tmavými vlasy po ramena, oblečená byla do tmavého oblečení.
 
Policie ČR opět upozorňuje občany, aby byli obezřetní při kontaktu s neznámými lidmi a nevpouštěli je do svého bytu. Podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k jejich penězům. Chtějí vniknout do jejich bytu, a pokud z nich nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů, jak je okrást. V případě jakýchkoliv pochybností by měli neprodleně kontaktovat linku 158.

 

por. Mgr. Irena Urbánková

9.7.2013

vytisknout  e-mailem