Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Okradená seniorka

PŘEROV - Obehraný trik opět zabral. Paní přišla o 120 tisíc korun.  

Včera v dopoledních hodinách byla v jednom z bytů na ulici Na Odpoledni okradena 83 letá seniorka. Zatím neznámá pachatelka využila starý trik, kterým seniorku obelstila. Krátce před půl desátou ráno neznámá žena ve věku mezi 30-40 lety seniorku oslovila na ulici před vchodem do domu s legendou dodání zboží pro souseda. Paní ji vpustila do domu. V okamžiku, když seniorka vstupovala do bytu, ji ona neznámá žena oslovila znovu, tentokrát s legendou napsání vzkazu pro souseda. S paní následně vstoupila do bytu a nechala za sebou otevřené dveře. Paní pak v jednom z pokojů zabavila a požádala o sepsání vzkazu a obálku. Následně požádala o sklenici vody a společně odešly do jiné místnosti. Tam ji neznámá žena zabavila ukázkou nějaké látky. Pak vzala obálku s údajným vzkazem a odešla. Po jejím odchodu seniorka zjistila, že jí z jedné z místností zmizelo 120 300 korun, přičemž 50 tisíc patřilo jejímu synovi. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a porušování domovní svobody, za který pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.
 
Podle zjištěných informací se mělo jednat o ženu snědší pleti, ve věku mezi 30-40 lety, vysokou kolem 150 cm, plné postavy. Měla kulatý obličej, namalovanou tvář, na hlavě čepici, lemovanou tmavou kožešinou. Na sobě měla oblečený rezavohnědý 3/4 kabátek. Byla upraveného vzhledu. 

Policie ČR opět apeluje na občany, aby byli obezřetní při kontaktu s cizími lidmi. Podvodníci využívají různé záminky a lsti, jak se dostat k vašim penězům. Chtějí vniknout do vašeho bytu a pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů, jak vás okrást. Nedůvěřujte neznámým lidem, nikoho cizího nevpouštějte do bytu.

 

por. Mgr. Irena Urbánková

30.4.2014

vytisknout  e-mailem