Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Okradená seniorka

Minulý týden ve středu dopoledne okradly zatím dvě neznámé zlodějky 88letou ženu ze Sedlčanska.  

    Odnesly si lup ve výši 40 tisíc korun. Pachatelky vešly neuzamčenými dveřmi do chodby domu, jedna z nich odpoutala pozornost poškozené a druhá nepozorovaně vešla do pokoje, kde se jí peníze podařilo najít a zcizit. Jako důvod „vpádu do domácnosti“ uvedly, že potřebují napít a dojít si na toaletu. Podle uvedeného popisu se jednalo o ženy snědé pleti ve věku mezi 20 a 30 lety, štíhlé postavy.
     Není to tak dávno, co jsme informovali o tom, že jiní podvodníci okradli 89letou ženu z Příbrami. Použili známou fintu, kdy se pachatel do telefonu představil jako její vnuk, který nutně potřebuje půjčit peníze a pro finanční hotovost si pošle přítelkyni. Tehdy poškozená přišla také o 40 tisíc korun.
     Je důležité nevpouštět nikoho cizího do bytu, ať již používá sebezajímavější výmluvu. V tomto případě se potvrdilo, že je lepší se doma navíc zamykat nebo alespoň nemít na vstupních dveřích z venku kliku. Zloději se neštítí ničeno a jsou schopni „vlézt“ až do bytu, a zneužít důvěry nebo nepozornosti starších lidí.

8. dubna 2013, pro. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem